Εικόνες εξαθλίωσης του δημοτικού κτηνιατρείου του Δήμου Λευκάδας – Η απόλυτη καταστροφή μιας σημαντικής προσπάθειας

Οργή προκαλούν οι εικόνες του κατεστραμμένου δημοτικού κτηνιατρείου του Δήμου Λευκάδας, ενός έργου που ιδρύθηκε και λειτούργησε για έναν σημαντικό στόχο: την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ilefkada.gr, το δημοτικό κτηνιατρείο βρίσκεται στο χώρο δίπλα από τους Ρομά, εκεί που το είχε μεταφέρει σε μία νύχτα ο πρώην δήμαρχος, Χαράλαμπος Καλός.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το εξαθλιωμένο και άκρως ακατάλληλο χώρο, όλα είναι σπασμένα, υπάρχουν ακαθαρσίες ενώ το ιατρικό τραπέζι και τα άλλα κτηνιατρικά εργαλεία είναι εκτεθειμένα και εντελώς κατεστραμμένα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο νέος δήμαρχος Λευκάδας, Ξενοφών Βεργίνης, καλείται να αντιμετωπίσει τις ζημιές του δημοτικού κτηνιατρείου που όταν δημιουργήθηκε από την αντιδήμαρχο Ζωή Σκιαδά, εθεωρείτο πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Μετά τις απαράδεκτες εικόνες του κτηνιατρείου, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απέστειλε επισημάνσεις στον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, με κοινοποίηση στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κ. Μάρσα Δημοπούλου, προκειμένου να ”διορθωθεί” άμεσα η κατάσταση.

Φωτο ilefkada.gr

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Βεργίνη,

Αρχικά σας ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος των Δημοτών σας.

Επικοινωνούμε μαζί σας αναφορικά με το θέμα του Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Παρακολουθούμε με μεγάλη δυσαρέσκεια τις εξελίξεις εδώ και καιρό, καθώς ο προκάτοχός σας άφησε κυριολεκτικά να καταστραφεί το έργο και οι τεράστιες προσπάθειες που έγιναν για την ίδρυση και την λειτουργία του.

Κύριε Δήμαρχε, ο πυλώνας διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι η ύπαρξη και απρόσκοπτη λειτουργία ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Σας παρακαλούμε να κάνετε το καλύτερο δυνατόν ώστε το Κτηνιατρείο σας να λειτουργήσει σε κατάλληλο χώρο και με επαρκές προσωπικό καθ᾽ όλη την διάρκεια του έτους. Οι εθελοντές φιλόζωοι θα είναι δίπλα σας για να στηρίξουν το έργο σας.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ