Έκκληση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων προς τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους

Με τις φωτιές να μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα.

Η Ειδική Γραμματεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους της χώρας που πλήττονται από την φωτιά αλλά και με πολλές φιλοζωικές οργανώσεις και ενεργούς εθελοντές των πυρόπληκτων περιοχών.

Όσον αφορά το μέτωπο στον Έβρο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, το καταφύγιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχει εκκενωθεί εκ νέου και βρίσκονται σε διαρκή και άψογη επικοινωνία με τον κτηνίατρο Ιωάννη Κωνσταντέλη ως επικεφαλής του καταφυγίου και της επιχείρησης διάσωσης. Σε εξέλιξη υπάρχει μεγάλη φωτιά και στο δάσος της Δαδιάς που απειλεί την άγρια ζωή.

Όσον αφορά το μέτωπο στην Εύβοια η κατάσταση είναι δύσκολη, το Νοσοκομείο Ζώων Κυανούς Σταυρός στη Νέα Λάμψακο δέχεται ζώα με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Το καταφύγιο του δήμου Χαλκίδας δέχεται επίσης πυρόπληκτα ζώα σε ανάγκη, κατόπιν επικοινωνίας μας με την δήμαρχο Χαλκιδαίων.

Όσον αφορά το μέτωπο στη Ροδόπη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σε περίπτωση που κινδυνεύσουν καταφύγια ζώων συντροφιάς βρίσκονται ήδη σε στενή επικοινωνία μαζί τους.

Σύμφωνα με το δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής ο κτηνίατρος κ. Ismail Molla Ali Memet δέχεται ζώα σε ανάγκη από τις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Ροδόπης 24 ώρες το 24ωρο.

Όσον αφορά το μέτωπο στη Βοιωτία γνωρίζουν για κτηνοτροφικές που έχουν καεί και για την τραγική απώλεια ενός συνανθρώπου μας, χωρίς όμως να τους έχουν ενημερώσει για μεγάλο αριθμό ζώων συντροφιάς που έχουν κινδυνεύσει.

Όσον αφορά το μέτωπο στην Καβάλα η φωτιά μέχρι στιγμής έχουν καεί χορτολιβαδικές εκτάσεις και μερικά σπίτια. Έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το καταφύγιο που έχει διαβεβαιώνοντάς τους ότι είναι ασφαλείς και σε περίπτωση που χρειαστεί είναι έτοιμοι να εκκενώσουν.

Κάθε ζωή έχει αξία! Μην τα αφήνετε στο έλεος της φωτιάς!

Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε πυρόπληκτη περιοχή και χρειάζεστε ειδική άδεια για απεγκλωβισμό, καλείτε στο 2131364020, 2131364933, 2131364935. Βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ