Ένταση ανάμεσα στους παρουσιαστές του «Καλοκαίρι #Yes» και του δημάρχου Γορτυνίας για το έθιμο του αλωνίσματος (Βίντεο)

Ένταση στον αέρα του «Καλοκαίρι #Yes» της Δευτέρας ανάμεσα στους παρουσιαστές του Open και στον δήμαρχο Γορτυνίας, τον Ευστάθιο Κούλη.

Ο ίδιος βγήκε μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης στον αέρα του καναλιού για να τοποθετηθεί όσον αφορά το βίντεο στο οποίο αναβιώνεται το έθιμο του “παραδοσιακού αλωνίσματος”.

Το απόσπασμα με τα άλογα να μαστιγώνονται μπροστά στον κόσμο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας είπε λοιπόν στους παρουσιαστές του Open: «Άκουσα την εισαγωγή σας και δραματοποιείτε την κατάσταση, για “αλογάκια” και “ανθρώπους που μαστιγώνουν”. Μη χρησιμοποιείτε λάθος ορολογίες. Δεν είναι “αλογάκια”, είναι άλογα καλοστεκούμενα και πολύ περιποιημένα από τους ιδιοκτήτες τους».

Και πρόσθεσε: «Είμαι γόνος αγροτικής οικογένειας, έχω χτυπήσει κι εγώ ζώα, με την έννοια ότι έχω αλωνίσει με την ίδια φιλοσοφία και την ίδια τακτική. Μην παραποιείτε την αλήθεια, γιατί δεν έχετε τέτοια βιώματα».

Η δήλωσή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μαριάντας Πιερίδη. «Κάνετε λάθος! Έχουμε κι εμείς χωριά, έχουμε κι εμείς πατεράδες και παππούδες που αλώνιζαν με άλογα!» είπε η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια εμφανώς αναστατωμένη. Ο Ευστάθιος Κούλης φάνηκε να εμμένει στη θέση του, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια κακοποίηση ζώου.

Η συζήτηση εντάθηκε ακόμα περισσότερο όταν τον λόγο πήρε ο Τριαντάφυλλος. Ο δήμαρχος Γορτυνίας δεν φάνηκε να αφήσει τον συνεργάτη της εκπομπής να ολοκληρώνει τη σκέψη του.

«Αδερφέ, σου μιλά τελείως λαϊκά, θα με αφήσεις να ολοκληρώσω;» είπε αγανακτισμένος ο Τριαντάφυλλος ενώ προχώρησε περιγράφοντας τι βλέπουμε στο βίντεο, υπονοώντας ότι εμφανώς υπάρχει κακοποίηση ζώου στο απόσπασμα.

«Μην την κάνουμε ειρωνική τη συζήτηση παιδιά, σας παρακαλώ!» είπε ο Ευστάθιος Κούλης. «Είναι σαν να μας κοροϊδεύεις μπροστά στα μάτια μας δήμαρχε! Εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο, μη μας κοροϊδεύεις. Εμάς βρήκες να κοροϊδέψεις Δευτεριάτικα;» του απάντησε ο Τριαντάφυλλος σε αυστηρό ύφος.

«Παιδιά, μη με προκαλείτε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εσείς κοροϊδεύετε το κοινό» είπε ο δήμαρχος Γορτυνίας και έκλεισε το τηλέφωνο στην εκπομπή.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ