Επίσκεψη του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος» σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα

Πριν λίγες μέρες το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» πραγματοποίησε δύο σημαντικές επισκέψεις σε δύο σχολεία του Νομού, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από διευθυντές, δασκάλους και εκπαιδευτικούς.

Το πρώτο ήταν το 8ο Νηπιαγωγείο στη Χωράφα. Η χαρά των εθελοντών που είδαν όλα τα υπέροχα μουτράκια τα οποία τους υποδέχτηκαν με τόση αγάπη και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν απέραντη.

Βομβαρδίστηκαν με ερωτήσεις όλου του τύπου που αφορούσαν φυσικά τα αδέσποτα και γενικώς τα ζώα συντροφιάς. Έχουν υπέροχο σχολείο και είναι στο χέρι όλων να διδαχθούν και να ρουφήξουν σαν σφουγγαράκια από αυτή τη μικρή και ευαίσθητη ηλικία, τον πολιτισμό, την ενσυναίσθηση, το σεβασμό και την αγάπη, ως προς τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους.

Στο τέλος της εποικοδομητικής και δημιουργικής επίσκεψης του συλλόγου, οι εθελοντές αποχώρησαν με δώρα ζωγραφιές από τα υπέροχα χεράκια των παιδιών αλλά κυρίως με την αισιοδοξία για το λαμπρό τους μέλλον.

«Βασιζόμαστε στα παιδιά για ένα καλύτερο πολιτισμένο αύριο, που ξεκινάει από το σπίτι και καταλήγει στους υπέροχους δασκάλους που ευχαριστούμε από καρδιάς για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν και είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας», γράφουν.

Η δεύτερη επίσκεψη του φιλοζωικού σωματείου αφορούσε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτησης Καβάλας (Ε.Ε Ε.Ε.Κ.). Ένα ειδικό και ιδιαίτερο σχολείο που απασχολεί και εκπαιδεύει τα παιδιά της καρδιάς μας!

«Η συγκίνηση και η αγάπη μας γι᾽ αυτά τα παιδιά ήταν μοναδική εμπειρία που θα μας μείνει χαραγμένη για πάντα στην καρδιά και στη ψυχή μας», αναφέρουν.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν τους εθελοντές με τόση αγάπη και ενδιαφέρον, χάρηκαν που τους γνώρισαν και συζήτησαν για όλα όσα αφορούν τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς επίσης.

Στο τέλος κι αυτής της επίσκεψης, δέχτηκαν αγκαλιές και γλάστρες με λουλούδια από το ειδικό εργαστήριο που τα ίδια τα παιδιά έχουν δημιουργήσει με τα χρυσά τους χέρια, με αγάπη και συγκίνηση! Η δουλειά των εκπαιδευτικών είναι εξαιρετική και τους ευχαριστούν για την τιμητική τους πρόσκληση.

Επίτιμη καλεσμένη, ήταν η Μπουμπού, που για μία ακόμα φορά έκλεψε την παράσταση και το ενδιαφέρον όλων των παιδιών και στα δύο σχολεία, η οποία χαϊδεύτηκε και έπαιξε μαζί τους σαν να μην υπήρχε αύριο. Η κοινωνικότητα και η αγάπη της προς τους ανθρώπους είναι μάθημα ζωής.

«Ευχαριστούμε θερμά όλους και έναν, έναν ξεχωριστά, δασκάλους και εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως όλα τα υπέροχα παιδιά μας είναι στο χέρι όλων μας να φτιάξουμε ένα πολιτισμένο μέλλον και για μας και για τα παιδιά μας και για τη συνύπαρξη μας με τα υπέροχα πλάσματα της φύσης και του θεού, τα ζώα» τονίζουν.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ