Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι: Νεαρά λιοντάρια «επαναστάτησαν» και σκότωσαν τον βασιλιά τους

Νεκρός έπεσε στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στην Ανατολική Αφρική από επίθεση νεαρών λιονταριών ο «βασιλιάς του Σερενγκέτι», ο Σνίγκβε, το λιοντάρι που ήταν γνωστό και ως «Μπομπ Τζούνιορ».

Ο πεσών βασιλιάς, Σνίγκβε, κυριαρχούσε στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας τα τελευταία επτά χρόνια, έχοντας πλάι του ως βοηθό τον αδελφό του, τον Τρίγκβε, που δέχθηκε κι αυτός επίθεση από νεαρά αρσενικά λιοντάρια της αγέλης τους. Ο Τρίγκβε δεν είναι γνωστό εάν ζει, καθώς μετά την επίθεση εξαφανίστηκε και κανείς δεν το είδε έκτοτε.

Φόρος τιμής στον βασιλιά

Επισκέπτες, ξεναγοί και φύλακες του εθνικού πάρκου απέτισαν φόρο τιμής στον «θρυλικό» Σνίγκβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η φήμη του μεταξύ των αντιπάλων του ήταν τρομακτική, καταφέρνοντας να κυριαρχήσει ως ο βασιλιάς της αγέλης κατά τα τελευταία 7 χρόνια, έχοντας ως μοναδικό του σύμμαχο τον αδελφό του.

Πιστεύεται ότι νεαρότερης ηλικίας λιοντάρια της αγέλης σκότωσαν τα δύο αδέλφια. «Ήθελαν να ανατρέψουν τον Μπόμπ Τζούνιορ», δήλωσε στο BBC ο υπεύθυνος προστασίας του Σερενγκέτι, Φρέντι Σιρίμα. «Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν συνήθως όταν ο κυρίαρχος μιας αγέλης γερνάει ή μερικές φορές όταν τα άλλα αρσενικά λιοντάρια δεν είναι ευχαριστημένα με τον έλεγχό του σε μια μεγάλη περιοχή», εξήγησε ο ίδιος.

«Εικάζεται ότι και ο αδελφός του είχε την ίδια μοίρα, αλλά προσπαθούμε να το επιβεβαιώσουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο Σιρίμα, προσθέτοντας ότι τα δύο αδέλφια μάλλον σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές, αλλά -όπως φαίνεται- συντονισμένες επιθέσεις.

Ορισμένοι οικολόγοι ανέφεραν ότι ο Σνίγκβε – ο οποίος ήταν περίπου 10 ετών και πήρε το όνομα Μπομπ Τζούνιορ από τον πατέρα του, που τον είχαν ονομάσει Μπόμπ Μάρλεϊ – απολάμβανε το καθεστώς διασημότητάς του επειδή ήταν πάντα εύκολο να τον εντοπίσει κανείς.

Επρόκειτο για το πιο εντυπωσιακό λιοντάρι της περιοχής, εξαιτίας του συνδυασμού ισχύος και οξυδέρκειας που το χαρακτήριζε, χαρακτηριστικά τα οποία και χρησιμοποίησε προς όφελός του, ώστε μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του αδελφού του να κατακτήσει την κορυφή της ιεραρχίας και να αναδειχθεί βασιλιάς της αγέλης.

Ο έκπτωτος βασιλιάς που πέθανε χωρίς καν να πολεμήσει

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σνίγκβε φέρεται να μην αντιστάθηκε όταν δέχθηκε τη θανατηφόρα επίθεση από τρία νεαρότερα αρσενικά λιοντάρια, το περασμένο Σάββατο. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας άγριας ζωής ετοιμάζουν ειδική κηδεία για τον έκπτωτο βασιλιά, σε ημερομηνία ωστόσο που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Πολλαπλά αφιερώματα στον πεσόντα βασιλιά έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και από τουριστικούς πράκτορες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asilia Africa (@asiliaafrica)

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ