Ηλεία: Σοκάρουν τα περιστατικά κτηνοβασίας με θύματα σκυλιά στην Αμαλιάδα

Σοκάρουν τα περιστατικά κτηνοβασίας με θύματα αθώα σκυλιά στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας.

Όπως δημοσιεύει το ilialive.gr, μία ηλικιωμένη γυναίκα καταγγέλλει ότι ένας άνδρας στην Αμαλιάδα ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις σε σκύλους.

Σύμφωνα με το σοκαριτικό ρεπορτάζ, ο φερόμενος ως δράστης έμπαινε τα ξημερώματα στην αυλή του σπιτιού της 77χρονης γυναίκας από την χαλασμένη περίφραξη και προσέγγιζε με πονηρό σκοπό τα σκυλιά της αφού πρώτα τα δελέαζε με διάφορες λιχουδιές.

Ένα βράδυ μάλιστα η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει και βγαίνοντας έξω έγινε μάρτυρας αυτής της αποτρόπαιας πράξης και στην προσπάθειά της να διώξει τον δράστη, ο ίδιος της επιτέθηκε σπρώχνοντάς την και βρίζοντάς την χυδαία.

Το περιστατικό αυτό φαίνεται να μην είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή αφού πριν τέσσερις περίπου μήνες μια σκυλίτσα μεγάλη σε ηλικία είχε περάσει τα πάνδεινα στα χέρια του και στη συνέχεια έχασε τη ζωή της.

Πληροφορίες επίσης θέλουν ο συγκεκριμένος άνδρας προ ημερών να έχει εισβάλει με ανάλογες προθέσεις σε στάνη. Εκεί ωστόσο δεν στάθηκε όμως τυχερός, αφού ο κτηνοτρόφος τον έπιασε επ᾽ αυτοφώρω.

Η ιδιοκτήτρια των σκύλων που συνέβησαν τα τελευταία περιστατικά, νιώθοντας πλέον απροστάτευτη, αποφάσισε να μιλήσει στην εκπρόσωπο της Ζωοφιλικής Ένωσης Αμαλιάδας Ζέφη Σπυράτου, η οποία με την ευαισθησία που την διακρίνει άμεσα ενημέρωσε την αστυνομία.

Σήμερα μάλιστα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης του φερόμενου ως δράστη μέσω εισαγγελικής παραγγελίας από δυο ψυχιάτρους και αναμένεται η σχετική γνωμάτευση.

Η κα Κυριακή που είναι η ιδιοκτήτρια των σκύλων, μιλώντας για το θέμα αυτό στο ilialive.gr, εξέφρασε τον φόβο που βιώνει καθημερινά, καθώς είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, προσφάτως χειρουργημένη στο πόδι, που ζει μόνη της σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε ένα κτήμα 12 στρεμμάτων.

«Ο δήμος εξαιτίας κάποιων έργων που έκανε μου χάλασε την περίφραξη  και από τότε ο χώρος μου είναι προσβάσιμος στον καθένα. Ένα βράδυ άκουσα θορύβους και όταν βγήκα, είδα έναν άντρα γύρω στα 50 πάνω στο σκυλί μου. Είμαι μεγάλη γυναίκα, εγχειρισμένη δεν ήξερα τι να κάνω. Του έβαλα τις φωνές αλλά εκείνος άρχισε να με βρίζει χυδαία. Κάλεσα αμέσως την αστυνομία αλλά πρόλαβε και το έσκασε. Το περασμένο Σάββατο το βράδυ τον είδε και η γειτόνισσά μου, να κυνηγάει στο κτήμα μου το θηλυκό σκυλί. Είμαι σε απόγνωση, δεν ξέρω τι να κάνω… Πρέπει πρώτα από όλα ο δήμος να μου φτιάξει την περίφραξη που μου κατέστρεψε για να μπορώ να κλειδώνω και να τον πιάσουν αυτόν τον άνθρωπο να μην φοβόμαστε…» τόνισε η κα Κυριακή.

Η Ζέφη Σπυράτου στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Χθες μου τηλεφώνησε μια γυναίκα κλαίγοντας και ζήτησε την βοήθεια μου.
Ο Δήμος της χάλασε την περίφραξη για να φτιάξει δρόμο με αποτέλεσμα να εισέρχεται στην αυλή της ένα τέρας και να θωπεύει και να φιλάει τους σκύλους της προσφέροντας τους λιχουδιές. Βγαίνοντας έξω 12:40 μμ (βράδυ) του φώναξε και αυτός την έσπρωξε και την έβρισε χυδαία. Η γυναίκα είναι 77 ετών χειρουργημένη, φοβάται για την ασφάλεια της και για τα ζώα της. Πήγα στην αστυνομία έκανα καταγγελία, ήρθε ο διοικητής πήρε κατάθεση από την ίδια και μια μάρτυρα ακόμα. Μάλιστα πριν μήνες είχε επισκεφτεί μια στάνη και ο τσοπάνης τον έπιασε και τον χτύπησε. Επίσης μια σκυλίτσα αδέσποτη είχε μαρτυρήσει στα χέρια του. Πέθανε πριν 4 μήνες. Κοινοποιήστε παρακαλώ δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος και να κυκλοφορεί ελεύθερος.»

σκυλιά
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ