ΗΠΑ: Νεκρός αστυνομικός σκύλος από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας υπηρεσιακός σκύλος της αστυνομίας, καθώς και ο άνδρας που τον πυροβόλησε.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Mesa College του Σαν Ντιέγκο, όταν ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό σκύλο εν μέσω διαπληκτισμού, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Ο σκύλος με την ονομασία Σερ απελευθερώθηκε από τον χειριστή του για να κυνηγήσει τον δράστη, τον οποίο καταδίωκαν οι αρχές, καθώς φέρεται να είχε πυροβολήσει έναν άλλο οδηγό. Η απελευθέρωση του Σερ οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του. Όταν ο Σερ έπεσε νεκρός, ένας από τους αστυνομικούς άνοιξε πυρ προς τον ύποπτο, σκοτώνοντάς τον.


Photo: Twitter/SanDiegoPD
Photo: Twitter/SanDiegoPD

Το χρονικό του περιστατικού

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό ξεκίνησε λίγο πριν από τη 1:30 π.μ. (τοπική ώρα), όταν κάποιος ανέφερε ότι ο οδηγός ενός λευκού Tesla τον πυροβόλησε, μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο οδηγοί. Ο οδηγός του Tesla ακολούθησε τον άνδρα και τον πυροβόλησε πολλές φορές προτού καταφέρει να ξεφύγει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα δεν τραυματίστηκε.

Οι αστυνομικοί, που ανέφεραν ότι ο ύποπτος έφερε πιστόλι, εντόπισαν το Tesla και προσπάθησαν να σταματήσουν τον οδηγό του, αλλά εκείνος οδήγησε μέχρι την πανεπιστημιούπολη του Mesa College και άφησε το αυτοκίνητο κοντά σε ένα πάρκινγκ. Όταν η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο, η πόρτα του οδηγού του ήταν ανοιχτή και δεν βρισκόταν κανείς μέσα.

Ο άντρας εντοπίστηκε τελικά σε κοντινή απόσταση. Οι αστυνομικοί τού φώναξαν να πετάξει το όπλο του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να το κάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών. Εκείνη ήταν η στιγμή που απελευθερώθηκε ο αστυνομικός σκύλος, ο Σερ.

Περίπου στις 2:30 π.μ., κάποιος από τους αστυνομικούς ανέφερε μέσω ασυρμάτου ότι «έπεσαν πυροβολισμοί» και ότι ο σκύλος είχε χτυπηθεί. «Ο Σερ έτρεξε προς τον ένοπλο ύποπτο, όταν ο ύποπτος άνοιξε πυρ, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Οι αστυνομικοί του SDPD ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν τον ύποπτο», ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών Αξιωματικών του Σαν Ντιέγκο στο X, πρώην Twitter. «Αναπαύσουν εν ειρήνη Σερ. Έσωσες ζωές», έγραφε μία από τις αναρτήσεις του αστυνομικού τμήματος.



Φόρος τιμής στον Σερ

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Σαν Ντιέγκο, ο Σερ ήταν ένα Βελγικό Μαλινουά, 4,5 ετών, που εντάχθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις τον Μάρτιο του 2022, επιδεικνύοντας θάρρος, αφοσίωση και προσήλωση σε κάθε κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει.



«Σε συγχαίρουμε για την υπέρτατη θυσία σου, ένας πραγματικός ήρωας που υπηρέτησε με τιμή μέχρι το τέλος.

Αναπαύσου εν ειρήνη, K9 Sir, ID C-1298.

Όσο εσύ κυνηγάς ατελείωτα παιχνίδια Kong στον παράδεισο των σκύλων, να ξέρεις ότι η κληρονομιά σου θα είναι για πάντα χαραγμένη στις καρδιές μας», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του το αστυνομικό τμήμα.

«Σε συγχαίρουμε για την αμείλικτη προσήλωσή σου στο καθήκον.

Σε συγχαίρουμε για την ακλόνητη αφοσίωσή σου να στέκεσαι στο πλευρό του χειριστή σου σε κάθε περίπτωση.

Σε συγχαίρουμε που κράτησες τους αστυνομικούς μας και τους πολίτες του Σαν Ντιέγκο ασφαλείς.»



Αδιευκρίνιστα τα ακριβή αίτια των πυροβολισμών

Την έρευνα για τον πυροβολισμό έχει αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με πρωτόκολλο που ισχύει σε ολόκληρη την κομητεία. Οι ερευνητές προσπαθούν ακόμα να εξακριβώσουν τα αίτια των αρχικών πυροβολισμών. Μέχρι στιγμής, αφορμή για τους πυροβολισμούς φαίνεται πως αποτέλεσε ένα περιστατικό στο δρόμο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όταν το ένα όχημα επιχείρησε να προσπεράσει το άλλο.

Πρόκειται για τον δεύτερο σκύλο στο τμήμα του Σαν Ντιέγκο που χάνει τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. Το 1994, ένας σκύλος με το όνομα Μπάντο σκοτώθηκε την ώρα που έψαχνε σε ένα φαράγγι για έναν ύποπτο ανθρωποκτονίας, όταν πέρασε μέσα από μια τρύπα ενός φράχτη και χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.



Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram & στο Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ