Η καθυστερημένη αντίδραση του Δήμου Εορδαίας για σκύλο με αφροδίσιο μεταδοτικό νεόπλασμα

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, το Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Πτολεμαΐδας «Οι Αδέσποτοι Ήρωες», έκανε έκκληση μέσω Facebook για έναν σκύλο που ταλαιπωρείται από το 2019 με αφροδίσιο μεταδοτικό νεόπλασμα.

Το ζώο εντοπίστηκε από τους εθελοντές του σωματείου με σοβαρό πρόβλημα κάνοντας έκκληση για βοήθεια ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό, ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο, ο Δήμος Εορδαίας είπε ότι θα το μεταφέρουν οι ίδιοι σε κτηνίατρο για θεραπεία γεγονός που καθυστέρησε να γίνει.

«Μας είχαν πει ότι θα το μεταφέρουν οι ίδιοι σε κτηνίατρο για θεραπεία όμως τίποτα. Πρόσφατα πολίτες ενημέρωσαν την υπεύθυνη καταφυγίου και την αντιδήμαρχο όμως έδειξαν την αδιαφορία τους για την τύχη του ζώου… Το σκυλί έχει αρχίσει να αδυνατίζει παρά πολύ και από τον πόνο να κλαίει. Εμείς δεν περιμένουμε κανένα Δήμο πλέον να ενδιαφερθεί όποτε έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον κτηνίατρο μας για το τι χρειάζεται και το κόστος του», αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο σε ανάρτησή του στις 3/8 (παρακάτω ολόκληρη η αρχική ανάρτηση του σωματείου για τον σκύλο)

Ως εκ τούτου, το φιλοζωικό σωματείο έπραξε τα δέοντα και με τη βοήθεια φιλόζωων, συγκεντρώθηκε το ποσό των 250 ευρώ ώστε να γίνουν το συντομότερο δυνατό αιματολογικές εξετάσεις στον σκύλο και στη συνέχεια να ακολουθήσει χημειοθεραπεία έξι εβδομάδων.

Μετά από την ανάρτηση του σωματείου και αφού είχαν μαζευτεί τα χρήματα, οι εθελοντές πήγαν να περισυλλέξουν τον σκύλο και να τον μεταφέρουν στο κτηνιατρείο, όμως την τελευταία στιγμή τους ενημερώνει ο κτηνίατρος ότι το σκυλί το έχει ο Δήμος.

«Ήταν να το μεταφέρουμε εμείς σε κτηνίατρο και να αναλάβουμε την φιλοξενία αλλά ο Δήμος είπε να πάει να το πάρει χωρίς να μας ενημερώσει», αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο αδέσποτων ζώων.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Πτολεμαΐδας -με αριθμό καταχώρησης 3027/18/2/2021 και εγκεκριμένο από το Ειρηνοδικείο Εορδαίας με την υπ. Αριθμό 1/2021- ζήτησε όπως είναι φυσικό από τους υπαλλήλους του δημοτικού κυνοκομείου να μάθουν τα νεότερα για την υγεία του σκύλου και φωτογραφίες, ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει, αρνήθηκαν λέγοντάς τους “καλά είναι το ζώο, τι θέλετε;”

Το φιλοζωικό σωματείο θέτει ερωτήματα και ζητά την δημόσια απάντηση από τους αρμόδιους του δήμου για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Παρακάτω ολόκληρη η ανάρτηση του Φιλοζωικού Σωματείου:

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις» θέτει με τη σειρά της ερωτήματα για το συμβάν, αναμένοντας γραπτές απαντήσεις από το Δήμο Εορδαίας.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ρωτά:

  • Γιατί ο Δήμος Εορδαίας συμπεριφέρεται κατ’ αυτό το τρόπο στους πολίτες που ενδιαφέρονται για τα ζώα και μάλιστα, όταν έχουν συστήσει και φιλοζωικό σύλλογο, που ο νόμος ο ίδιος αναγνωρίζει το θεσμικό τους ρόλο;
  • Γιατί αρνούνται να δείξουν μια φωτογραφία του ζώου στους πολίτες που φρόντιζαν το ζώο, όταν ο δήμος δεν έκανε κάτι γι’ αυτό;
  • Και γιατί ο δήμος, που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζώο μετά την ανάρτηση του φιλοζωικού, που ζητούσε οικονομική βοήθεια για την κτηνιατρική περίθαλψη του ζώου, έκανε χρήση των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί από την ανάρτηση και δεν πλήρωσε τα έξοδα από το προϋπολογισμό του Δήμου;

Σχετικά με το Αφροδίσιο Μεταδοτικό Νεόπλασμα (Α.Μ.Ν)

Το Αφροδίσιο Μεταδοτικό Νεόπλασμα είναι μία μεταδοτική μορφή καρκίνου πολύ συνήθης στους πληθυσμούς σκύλων σε όλη την υφήλιο.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει εκπληκτικές πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτός ο καρκίνος έχει εξελιχθεί, και τα ευρήματα θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην εξέλιξη του καρκίνου στον άνθρωπο.

Το Αφροδίσιο Μεταδοτικό Νεόπλασμα (Α.Μ.Ν) είναι μία νεοπλασία η οποία μεταδίδεται μεταξύ των σκύλων συνήθως μέσω του ζευγαρώματος. Το Α.Μ.Ν προκύπτει με τη μορφή γεννητικών όγκων. Όταν ένας μολυσμένος σκύλος ζευγαρώνει μεταφέρει ζωντανά καρκινικά κύτταρα, τα οποία όμως μπορούν να μεταδοθούν και μέσω λείξεως, εισπνοής ή κατά τον τοκετό.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ