Κίσσαμος: Μαθητές Δημοτικού Σχολείου δώρισαν 300 ευρώ για την ενίσχυση των αδέσποτων ζώων

Μαθητές Δημοτικού Σχολείου, δώρισαν χρήματα για την ενίσχυση του φιλοζωικού οργανισμού «Φιλόζωοι Κισσάμου» που στηρίζει τ᾽αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου, μετά από μαθητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά της Δ’, Ε’, και ΣΤ’ τάξης, αποφάσισαν να προσφέρουν 300 ευρώ στους φιλόζωους εθελοντές Κισσάμου.

Όπως αναφέρει η ομάδα στη σελίδα της στο Facebook, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε στειρώσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται από την ομάδα εθελοντών ωσότου να βρούνε μια παντοτινή οικογένεια.

Στο μαθητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν, αποφασίζουν και προεδρεύουν οι μαθητές, λίγο πριν από τις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά με δική τους πρωτοβουλία, διοργάνωσαν ένα παζάρι με πώληση παλιών παιχνιδιών, βιβλίων, ενδυμάτων και αντικειμένων.

Το παζάρι διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και έτσι ένα μεγάλο μέρος των εσόδων αποφασίστηκε να διατεθεί στα αδέσποτα ζώα της Κισσάμου που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Animal Friends of Kissamos – Φιλόζωοι Κισάμου

Την Τετάρτη 10 Μαΐου η ομάδα Φιλόζωοι Κισσάμου, συναντήθηκε με αντιπροσώπους του μαθητικού συμβουλίου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να μάθουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές. Επιπλέον ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας για τα αδέσποτα που προσπαθούν να διασώσουν κι ότι φιλοξενούν δεκάδες προσωρινά στα σπίτια τους.

«Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου, καθώς και τους δασκάλους τους που αποφάσισαν να δώσουν τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να γίνονται ενεργοί πολίτες, να παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις, να συζητάνε δημοκρατικά, να μοιράζουν αγάπη προς τα ζώα και… να φτιάχνουν έναν κόσμο λιγάκι καλύτερο», έγραψε η φιλοζωική ομάδα.

«Αν αφήσεις τα παιδιά ελεύθερα να εκφράσουν άποψη, η άποψή τους θα είναι πάντοτε υπέρ των ζώων. Διότι τα παιδιά πάντα αγαπούν τα ζώα από τη φύση τους…», κατέληξε.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ