Καναδάς: Γεννήθηκε μωρό σπάνιου είδους ασπρόμαυρου λεμούριου

Ζωολογικό πάρκο στον Καναδά ανακοίνωσε τη γέννηση ενός σπάνιου μωρού ασπρόμαυρου λεμούριου, είδους που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Το υγιές μωρό τού απειλούμενου με εξαφάνιση είδους γεννήθηκε στο ζωολογικό πάρκο Calgary Zoo στον Καναδά, ύστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών να βρεθεί ταίρι για τους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση τού πάρκου.

Οι γονείς, Ένι και Μενάμπε, και το μωρό τους συγκαταλέγονται στα λίγα εναπομείναντα ζώα τού συγκεκριμένου είδους, ο πληθυσμός των οποίων πιστεύεται ότι μετρά περί τα 10.000 άτομα στην άγρια φύση τής Μαδαγασκάρης.


Το σχέδιο προστασίας τού Calgary Zoo

Ο ζωολογικός κήπος Calgary Zoo έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο προστασίας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την τοποθέτηση των λεμούριων που γεννιούνται σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε συγκεκριμένες περιοχές. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της γενετικής ποικιλομορφίας.

«Με τους ασπρόμαυρους λεμούριους να απειλούνται με εξαφάνιση στη φύση, αυτό το μωρό παίζει ήδη σημαντικό ρόλο στην επιβίωση και την ευημερία του είδους του» δήλωσε η Τάιφεν Μπριτσιέρι Κολόμπι, σύμβουλος έρευνας και στρατηγικής διατήρησης στο Wilder Institute/Calgary Zoo.

Ο πατέρας τού μωρού, ο Μενάμπε, ο οποίος είναι τώρα 8 ετών, βρίσκεται στο Κάλγκαρι από το 2017, όπου και γνώρισε την Ένι, τη σύντροφό του, το 2021, όταν μεταφέρθηκε εκεί από την Τσεχία.

Επί του παρόντος, το κοινό δεν μπορεί να επισκεφθεί την οικογένεια, καθώς τα ζώα παραμένουν μαζί με το μικρό τους, αλλά θα επιστρέψουν στα κλουβιά τους σε μερικές μέρες.

Η Μαδαγασκάρη είναι ένα από εκείνα τα μέρη τού πλανήτη που χαρακτηρίζονται από την πιο πλούσια βιοποικιλότητα. Στο πέρασμα του χρόνου, χιλιάδες είδη φυτών και ζώων εξελίχθηκαν διαφορετικά από ό,τι οι γείτονές τους στην Αφρική, καταφέρνοντας ν’ αναπτύξουν σημαντικές τεχνικές επιβίωσης, καθώς και πληθώρα παράξενων και αξιοπερίεργων χαρακτηριστικών.


Με πληροφορίες από Good News Network

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ