Κόπηκε η ραδιοφωνική εκπομπή «Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα» των αδελφών Κουρούκλη από τον Αθήνα 9,84 – ΠΦΠΟ: Μία κίνηση – ήττα για την κοινωνία, τον πολιτισμό, την παιδεία

Η Κατερίνα και η Ίρις Κουρούκλη μέσα από τη συχνότητα του Αθήνα 9,84 έδιναν συμβουλές και λύσεις για μια αρμονική συγκατοίκηση με τα αγαπημένα μας τετράποδα ζώα τα τελευταία τρία χρόνια μέσα από την εκπομπή «Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα», ωστόσο όπως ενημερώνουν, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου έκαναν την τελευταία εκπομπή για το 2023 αλλά και για τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως αναφέρει η Ίρις Κουρούκλη σε ανάρτησή της στο Facebook, “η πρώην διευθύντρια του σταθμού αποφάσισε ότι μια εκπομπή για ζώα δεν έχει θέση στο πρόγραμμα του σταθμού”.

Η ανάρτηση η οποία συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες με τον σκύλο της τον Mr Peri, γράφει: «Τελευταία εκπομπή για το 2023 αλλά και για τον Αθήνα 9,84. Μετά από 3 χρόνια η πρώην διευθύντρια του σταθμού αποφάσισε ότι μια εκπομπή για ζώα δεν έχει θέση στο πρόγραμμα του σταθμού. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όσους μας πίστεψαν και μας στήριξαν στο ραδιοφωνικό σπίτι της μητέρας μου επί 30 χρόνια. Για εμάς ήταν μια υπόσχεση στη μητέρα μου, όταν εκδιώχθηκε από τον σταθμό με τον χειρότερο τρόπο… να επιστρέψει το όνομα της, και επέστρεψε έστω και για λίγο. Για όσους δεν μας στήριξαν και μας πολέμησαν απλά θα ευχηθώ να είναι καλά. Έχω μάθει στη ζωή μου να συγχωρώ, το έμαθα από το σπίτι μου και τα ζώα μου. Η φωνή των ζώων δεν θα πάψει ποτέ να ακούγεται, δεν θα σταματήσω ποτέ να πολεμάω για τα δικαιώματα τους. Καλή χρονιά σε όλους με αγάπη, υγεία και που ξέρετε… κάπου θα βρεθεί μια στέγη για την εκπομπή Σαν την Σκύλα με τη Γάτα».

Με τη σειρά της η Κατερίνα Κουρούκλη σχολίασε το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής στο λογαριασμό της στο  Facebook: «Σήμερα έκλεισε ένας κύκλος για εμάς… Η εκπομπή μας στον Αθήνα 9,84, “Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα” σταμάτησε… Όχι γιατί το θέλαμε… όχι γιατί δεν μας άκουγε ο κόσμος… αλλά επειδή κάποια πρώην διευθύντρια του σταθμού αποφάσισε ότι δεν μας γούσταρε… ότι δεν ήμασταν αρκετά “φίλες της” για να μας κρατήσει! Αξιοκρατία στο 100%! Δεν βαριέσαι… Το σύμπαν λένε πάντα επιστρέφει και το καλό και το κακό…! Πολλά τα ευχαριστώ για όσους μας στήριξαν… και όσους μας βοήθησαν και μας πίστεψαν 3 χρόνια τώρα! Το ραδιόφωνο για όσους ξέρουν και καταλαβαίνουν είναι έρωτας… που δεν περνάει ποτέ! Εις το επανειδείν!»

Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Η πρώτη της ραδιοφωνική εκπομπή φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΙ fm με το «Παρά Τρίχα σε 2 λεπτά», μέχρι το 2013. Το 2015 ξεκίνησε μαζί με την Ίριδα το «Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα» στο Βήμα fm και στη συνέχεια στον Αθήνα 9,84.

Η Ίρις είναι μέλος σε πολλά φιλοζωικά σωματεία και ασχολείται συστηματικά με τα δικαιώματα αλλά και το παράνομο εμπόριο ζώων στην Ελλάδα και τα εκτός νόμου εκτροφεία. Έχει παρουσιάσει την στήλη των ζώων, στην εκπομπή Joy στο ΣΚΑΙ και στο Mega ενώ με την αδελφή Κατερίνα έκαναν την παραγωγή του Animaniac στην τηλεόραση του Alpha.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), με επιστολή που απέστειλε στο Ράδιο ΑΘΗΝΑ 9,84 και στο Τμήμα Αστικής Πανίδας εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την κατάργηση της εκπομπής, μία κίνηση – ήττα για την κοινωνία, τον πολιτισμό, την παιδεία, τη σωστή ενημέρωση και ζητά από την διοίκηση του σταθμού να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ

Λίγο πριν φτάσει η χρονιά στο τέλος της, η φιλοζωική κοινότητα και κατ’ επέκταση η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε για μια ακόμα κίνηση – ήττα- για την κοινωνία, τον πολιτισμό, την παιδεία, τη σωστή ενημέρωση.

Η εκπομπή που όλοι αγαπήσαμε «Σαν το Σκύλο με τη Γάτα» από το σταθμό «Αθήνα 9.84», πρόκειται να σταματήσει μετά από κάποια παρέμβαση ως φαίνεται.

Τρία χρόνια τώρα, κάθε Σάββατο πρωί στις 10 – 11 απολαμβάναμε όλοι τις αδερφές Κατερίνα & Ιριδα Κουρούκλη, να μας παρουσιάζουν θέματα ενδιαφέροντα, να μας μεταφέρουν γνώση για κάθε είδος ζώου, να εκπαιδεύουν τους Έλληνες με τον πιο ευγενικό τρόπο, να προβληματίζουν και να θέτουν στόχους για όλους μας με αισιοδοξία, να διορθώνουν μέσα από συζητήσεις με προσκεκλημένους παλιές κακές πρακτικές απέναντι στα ζώα.

Και γενικότερα να εκπαιδεύουν τόσο όμορφα και κατανοητά και να ανεβάζουν τον πήχη πολιτισμού στη χώρα μας. Κάτι που ιδιαιτέρως έχουμε ανάγκη.
Η Ομοσπονδία μας ζητά για όλους τους ανωτέρω λόγους, να συνεχιστεί και ενισχυθεί αυτή η εκπομπή.

Δεν καταργούμε τα καλά κι αυτά που μας πάνε μπροστά!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ