Μαμά-αρκούδα και το μικρό της βούτηξαν σε πισίνα για να δροσιστούν από τον καύσωνα (Βίντεο)

Μια αρκούδα και το μικρό της βούτηξαν σε μια ιδιωτική πισίνα στην Καλιφόρνια για να δροσιστούν από τον καύσωνα, ενώ η ιδιοκτήτρια παρατηρούσε τα άγρια ζώα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Αν νομίζετε ότι μόνο οι άνθρωποι χρειάζονται μια βουτιά για να δροσιστούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνετε λάθος! Την ώρα που οι κάτοικοι των ΗΠΑ προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα, μια αρκούδα με το μωρό της αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο στο σπίτι μιας γυναίκας στην Καλιφόρνια.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στη νότια Καλιφόρνια είδε τη μαμά-αρκούδα και το μωρό της να δροσίζονται στην πισίνα της, με τον υδράργυρο να έχει αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού.

Στο βίντεο φαίνεται το μικρό να έχει βουτήξει στην πισίνα και να παροτρύνει τη μητέρα του να κάνει το ίδιο. Στη συνέχεια, μην μπορώντας να αντισταθεί στο κάλεσμα, η ενήλικη αρκούδα βουτά κι εκείνη.



Θα πρέπει, πάντως, να αναφερθεί ότι οι επιθέσεις εις βάρος ανθρώπων είναι σπάνιες και στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιθέσεις συνιστούν μέρος της προσπάθειας των ενήλικων αρκούδων να υπερασπιστούν τα μικρά τους ή τα τρόφιμά τους.

Το εν λόγω περιστατικό πρόκειται για το δεύτερο του είδους τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Καλιφόρνια. Την Παρασκευή, αστυνομικοί στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια ανταποκρίθηκαν άμεσα σε τηλεφώνημα ιδιοκτήτριας, σύμφωνα με το οποίο μια αρκούδα βούτηξε στην πισίνα της.



Ενώ οι αρχές παρακολουθούσαν προσεκτικά τις κινήσεις του άγριου ζώου που πλατσούριζε στα νερά της πισίνας, εκείνο αποφάσισε κάποια στιγμή ότι είχε έρθει η ώρα να αλλάξει δραστηριότητα και σκαρφάλωσε σε έναν κοντινό τοίχο, απ’ όπου ανέβηκε σε ένα δέντρο στο πίσω μέρος της κατοικίας και παρέμεινε εκεί για αρκετές ώρες.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των κατοίκων όσο και του ζώου, το αστυνομικό τμήμα του Μπέρμπανκ συνεργάστηκε με το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια, καθώς και με το καταφύγιο ζώων του Μπέρμπανκ, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Εν τέλει, αφού πέρασε κάποια ώρα, η αρκούδα κατέβηκε από το δέντρο και αποσύρθηκε προς τη δασική περιοχή του όρους Βερντούγκο, χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ