Ο Δήμος Καβάλας θα υποδεχτεί το 2024 με αθόρυβα πυροτεχνήματα

Από πέρυσι δύο Δήμοι, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και ο Δήμος Κηφισιάς αποφάσισαν να χρησιμοποιούν αθόρυβα πυροτεχνήματα, ενώ φέτος προστέθηκαν και ο Δήμος Καλαμάτα και ο Δήμος Καβάλας.

Κατόπιν σχετικής οδηγίας του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με γνώμονα τη διασφάλιση της προστασίας των ζώων και τη μείωση της διαπιστωμένης ηχορύπανσης, τα πυροτεχνήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την υποδοχή της νέας χρονιάς θα είναι αθόρυβα.

Η ρίψη των αθόρυβων πυροτεχνημάτων θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 12 τα μεσάνυχτα, από τη χερσόνησο της Παναγίας.

«Η έλευση του 2024 θα συνοδεύεται από πολύχρωμες λάμψεις, μαγικές εικόνες και ένα “ηχηρό” μήνυμα σεβασμού των δικαιωμάτων που έχουν οι τετράποδοι φίλοι μας!» επισημαίνει.

Θυμίζουμε ότι εκτός από τις επιπτώσεις στα ζώα συντροφιάς, πολύ σοβαρές είναι και οι επιπτώσεις στα πουλιά και την άγρια πανίδα, στη ρύπανση του περιβάλλοντος, στην καταστροφή οικοσυστημάτων, στην πρόκληση πυρκαγιών αλλά και στην επιβάρυνση των πιο ευάλωτων ομάδων όπως βρέφη, ηλικιωμένους, ασθενείς, ΑΜΕΑ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ