Ο Φιλοζωικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας

Ο Φιλοζωικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας, μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, έχει γενέθλια και γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας.

Ο φιλοζωικός σύλλογος ξεκίνησε από εθελοντές με σκοπό να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζωάκια και εύρεσης παντοτινών σπιτιών και λειτουργεί με έσοδά που προέρχονται δωρεές, παζάρια και άλλων δράσεων.

Μέχρι σήμερα Φιλοζωικός Σύλλογος Ερέτριας «Animal Earth» έχει καταφέρει να βρει οικογένειες σε συνολικά 24 αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια, ενώ το Σεπτέμβριο ξεκίνησε πρόγραμμα στειρώσεων για γάτες. Επιπλέον, καλύπτει με δικά του έξοδα φάρμακα και νοσηλεία αδέσποτων σκύλων.

Παράλληλα, οι εθελοντές κατάφεραν να αποκτήσουν μία καλή συνεργασία με τον νυν Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα ζώα συντροφιάς Αντώνη Τερζάκη, έχοντας μια σταθερή πρόσβαση στο καταφύγιο του Δήμου με σκοπό μεταξύ άλλων την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των σκύλων.

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, Συνεργαζόμαστε καθημερινά με όποιον θέλει πραγματικά να βοηθήσει τα ζώα, είτε είναι μέλος μας είτε όχι, γιατί μας ενώνει ο κοινός σκοπός», επισημαίνει ο φιλοζωικός σύλλογος.

Σύλλογος
Φωτο Facebook | Φιλοζωικός Ερέτριας Animal Earth

Αναλυτικά η ανάρτηση του συλλόγου για το πόσα κατάφεραν στον ένα χρόνο λειτουργίας οι εθελοντές:

«Έχουμε γενέθλια, γιορτάζουμε ένα χρόνο λειτουργίας!!
Στο διάστημα αυτό οι εθελοντές μας κατάφεραν:

  • Να αποκτήσουμε σταθερή καθημερινή πρόσβαση στο καταφύγιο του Δήμου, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων, κοινωνικοποιώντας τους, μαθαίνοντας τους να περπατάνε με οδηγό, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να υιοθετηθούν. Οφείλουμε να επισημάνουμε την καλή μας συνεργασία με τον νυν Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα ζώα συντροφιάς Αντώνη Τερζάκη, ο οποίος ακούγοντας τις προτάσεις μας, βοήθησε στη βελτίωση των συνθηκών του καταφυγίου, καλύπτοντας προσωπικά κάποια έξοδα, όταν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου έμπλεκαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
  • Να βρουν μόνιμη οικογένεια 18 σκυλάκια και 6 γατάκια.
  • Τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατιών στη προσπάθεια να μειώσουμε τις γατοαποικίες.
  • Καλύπτουμε με δικά μας έξοδα φάρμακα και νοσηλεία αδέσποτων σκύλων, ήδη φροντίζουμε για την θεραπεία 8 ζώων.
  • Προσθέσαμε 5 νέα κουτάβια στο καταφύγιο του Δήμου μας, βγάζοντας τα έτσι από τους δρόμους.
  • Συνεργαζόμαστε στενά με την Π.Φ.Π.Ο της οποίας και είμαστε μέλη, σε προγράμματα εκπαίδευσης μαθητών.
  • Συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις της πόλης μας όπως στον πρώτο Τζερτζελέ και τον Καθαρισμό του Νησιού των Ονείρων.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, Συνεργαζόμαστε καθημερινά με όποιον θέλει πραγματικά να βοηθήσει τα ζώα, είτε είναι μέλος μας είτε όχι, γιατί μας ενώνει ο κοινός σκοπός.

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο και τις δράσεις του συλλόγου Ερέτριας «Animal Earth», επισκεφτείτε τη σελίδα του στο Facebook


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ