Ήταν ο Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου απάτη; Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες αναστέλλουν τον τίτλο καθώς διεξάγουν έρευνα

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ανέστειλαν τον τίτλο του Μπόμπι, διεξάγουν έρευνα για την πραγματική ηλικία του σκύλου που πέθανε τον Οκτώβριο του 2023.

Όταν ο Μπόμπι – “ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος του κόσμου” – γιόρτασε τα 31α γενέθλιά του πέρυσι, ο κόσμος γιόρτασε μαζί του. Και όταν πέθανε τον Οκτώβριο, ο κόσμος θρήνησε.

Αλλά τώρα ο τίτλος του που έσπασε το ρεκόρ του τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Αφού κτηνίατροι και άλλοι ειδικοί έθεσαν υποψίες σχετικά με την ηλικία του Μπόμπι μετά το θάνατό του, τα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ξεκίνησε έρευνα.

Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέστειλε τον τίτλο του Μπόμπι και διέκοψε προσωρινά τις αιτήσεις για τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή σκύλου στον κόσμο και του γηραιότερου σκύλου όλων των εποχών.

«Ενώ η επανεξέτασή μας βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφασίσαμε να παγώσουμε προσωρινά και τους δύο τίτλους ρεκόρ για τον γηραιότερο εν ζωή σκύλο και τον γηραιότερο σκύλο που υπήρξε ποτέ απλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες», δήλωσαν τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press την Τρίτη.

Γιατί αμφισβητείται η ηλικία του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο;

Ο Μπόμπι ήταν ένα καθαρόαιμο Πορτογαλικό Μαστίφ, μια ράτσα σκύλου φύλαξης ζώων που συνήθως ζει 12 έως 14 χρόνια – εκείνα που φέρουν επιπλέον βάρος όπως ο Μπόμπι συχνά δεν φτάνουν σε αυτή την ηλικία.

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες δήλωσαν ότι έλαβαν αλληλογραφία από ορισμένους κτηνιάτρους που αμφισβητούσαν την ηλικία του σκύλου και έλαβαν υπόψη τους τα δημόσια σχόλια από κτηνιάτρους και άλλους επαγγελματίες.

Οι δύσπιστοι είπαν ότι ο ισχυρισμός για την ηλικία του Μπόμπι στηρίζεται στο λόγο του ιδιοκτήτη και οι ντετέκτιβ επισήμαναν ότι οι διαδικτυακές εικόνες του σκύλου από τη δεκαετία του ’90 τον έδειχναν με διαφορετικού χρώματος πατούσες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian. Η ακριβής ηλικία του δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί με γενετικές εξετάσεις.

Το περιοδικό τεχνολογίας και κουλτούρας Wired ξεκίνησε έρευνα τον Δεκέμβριο, η οποία διαπίστωσε ότι η βάση δεδομένων της πορτογαλικής κυβέρνησης για την καταγραφή των κατοικίδιων ζώων δεν είχε ποτέ επικοινωνήσει για να επιβεβαιώσει την ηλικία του Μπόμπι.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Μπλούι, ένας αυστραλιανός σκύλος που πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

Ο ιδιοκτήτης του Μπόμπι λέει ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς.

Ο Μπόμπι έζησε όλη του τη ζωή με την οικογένεια Κόστα στο αγροτικό χωριό Κονκίερος στη Λεϊρία της δυτικής Πορτογαλίας.

Ο ιδιοκτήτης του Λεονέλ Κόστα ισχυρίζεται ότι οι κτηνίατροι προσπαθούν να σπιλώσουν την κληρονομιά του Μπόμπι επειδή η κατανάλωση ανθρώπινης τροφής αναφέρθηκε ως ένα από τα μυστικά του μακροζωίας του – κάτι που συχνά δεν συνιστάται από τους ειδικούς των κατοικίδιων ζώων – αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο τίτλος του Μπόμπι βρίσκεται προς το παρόν σε παύση, ενώ τα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες διεξάγουν την έρευνά του, η οποία, όπως είπε, δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες.

Με πληροφορίες από euronews.com


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ