Οριστική αφαίρεση του αλόγου στην Κέα – Μεταφέρθηκε στο σωματείο «Ippothesis» με νονά την Τάνια Τρύπη

«Αστέρι», το όνομα του αλόγου από την Κέα που είχε κρεμαστεί από την πλαγιά και δεν μπορούσε να σηκωθεί γιατί του είχαν δέσει τα πόδια μεταξύ τους με σχοινιά. 

Το άλογο ήταν παστουρωμένο και κανένας δεν γνωρίζει πόσες ώρες πάλευε να κρατηθεί πιέζοντας το κεφάλι του που ήταν δεμένο σε ένα δέντρο. Ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και να προστατεύσει τον εαυτό του, αλλά την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, χάρη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την Προστασία των Ζώων κ. Γεώργιο Νούλη, εκδόθηκε διάταξη οριστικής αφαίρεσης του αλόγου και μεταφέρθηκε από την Κέα με τρέιλερ στον χώρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών «Ippothesis».

Τα έξοδα καλύφθηκαν από δωρεές που καταθέτουν οι φίλοι και φίλες που ήθελαν να βοηθήσουν να συνεχίσουν οι εθελοντές το πολύτιμο έργο τους.

«Πρόκειται για ένα νέο άλογο για την ζωή του οποίου δεν γνωρίζουμε τίποτα. Με πολύ λιγότερα κιλά από όσα θα έπρεπε να έχει, με σημάδια στα πόδια από τις παστούρες αλλά με έναν χαρακτήρα από τους πιο γενναίους και τολμηρούς. Δείχνει να μην έχει κοινωνικοποιηθεί με το είδος του, ενώ το χάδι των ανθρώπων το δέχεται με επιφυλακτικότητα έτοιμος να αντιδράσει αν τον χτυπήσουν. Ξεκίνησε ήδη να γνωρίζει την υπόλοιπη ΙΠΠΟΘΕΣοικογένεια για να ενταχθεί στο σύνολο», γράφει ο σύλλογος

Στο άλογο δόθηκε το υπέροχο όνομα «Αστέρι». Νονά του είναι η Τάνια Τρύπη που μόλις τον είδε αμέσως είπε πως είναι «Αστέρι».


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ