Π.Φ.Π.Ο.: Αλληλεγγύη στη ΗΑΥΤΑΡ, την Φιλοζωική Ομοσπονδία Τουρκίας

Έκκληση κάνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για βοήθεια  προς την ΗΑΥΤΑΡ η οποία συνεργάστηκε με την ΠΦΠΟ από το 2010 έως και 2016 σε πολλά επίπεδα και τομείς γνώσης με τον τότε επικεφαλής Ahmet Kemal Senpolat. 

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου η Τουρκία και η Συρία βίωσαν μία τεράστια καταστροφή, λόγω δύο ισχυρών σεισμών και δεκάδων μετασεισμών που ακολούθησαν. Στα ερείπια των κτιρίων βρήκαν τον θάνατο 46.000 άνθρωποι και οδηγήθηκαν στον εκτοπισμό 14 εκατομμύρια, οι οποίοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες. 

Καταστροφικό ήταν το πλήγμα και για τα μη ανθρώπινα ζώα της περιοχής. Μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, πολλά ζώα έμειναν για ημέρες τραυματισμένα, χωρίς τροφή και νερό δίπλα στους νεκρούς κηδεμόνες τους. 

Πολλά ζώα θάφτηκαν στα συντρίμμια, εγκλωβίστηκαν σε γκρεμισμένα σπίτια ή περιφέρονταν χαμένα στους δρόμους, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο τραυματισμένα, καταδικασμένα σε θάνατο, αν δεν αναλάμβαναν δράση οι φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας.

Πράγματι, πολλές φιλοζωικές οργανώσεις κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωση ζώων από τα ερείπια, για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια για τη μετεγκατάστασή τους σε ασφαλείς περιοχές. Φρόντισαν επίσης για τις απαραίτητες κλινικές θεραπείες και διερεύνησαν την επανένωση με την οικογένειά τους ή εκ νέου υιοθεσία. 

Η Φιλοζωική Ομοσπονδία Τουρκίας HAYTAP, είχε στήσει σκηνές, αυτοσχέδια νοσοκομεία και μαζί με τα σωστικά συνεργεία οι εθελοντές της απεγκλώβισαν ζώα, κυρίως γάτες σκύλους, παπαγάλους, ζώα σε φάρμες κ.ά. 

Ο απεγκλωβισμός των ζώων που εντοπίζονταν σε υψηλούς ορόφους πολυώροφων κτιρίων, έγινε με τη χρήση γερανών, τους οποίους νοίκιαζε η ομοσπονδία. 

Προκειμένου να συνεχίσουν τις αποστολές διάσωσης οι ακτιβιστές και οι οργανώσεις τους, χρειάζονται άμεση οικονομική βοήθεια, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δυσκολεύονται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους λόγω του έκτακτου τεράστιου κόστους και των ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών που επικρατούν. 

Οι ανάγκες για τρόφιμα, καύσιμα, εξοπλισμό, οικοδομικά υλικά και δοχεία για νέα καταφύγια για τα ζώα που διασώθηκαν είναι υπερβολικά μεγάλες. 

Για τον λόγο αυτό, η HAYTAP κάνει έκκληση για βοήθεια προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια διάσωσης των πληγέντων μη ανθρώπινων ζώων. 

Προτείνει ορισμένες αξιόπιστες φιλοζωικές οργανώσεις της Τουρκίας και αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς, όποιος επιθυμεί να καταθέσει χρήματα. 

Bank Information

Name: HAYBAP Ferdinand HayvanlaraveDoğayaAhbapDerneği

TL IBAN: TR61 0001 5001 5800 7313 9481 27

Info: “Bağış/Donation”

Bank Information

Name: HayvanlaraAdaletDerneği

TL IBAN: TR03 0006 2000 6750 0006 2972 48

$ IBAN: TR22 0006 2000 6750 0009 0791 57

Euro IBAN: TR49 0006 2000 6750 0009 0791 56

Info: “for animals in earthquake zone”

Περισσότερες πληροφορίες για τις φιλοζωικές οργανώσεις στους παρακάτω συνδέσμους. 

https://angelsfarmsanctuaryturkey/

http://hayvanlaraadalet.org/

https://www.instagram.com/dortayaklisehir/

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ