Περού: Μάθημα ανθρωπιάς από νεαρό αγόρι – Έσωσε κουτάβι από πλημμυρισμένο δρόμο (Βίντεο)

Ο κυκλώνας Γιάκου (Yaku), ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τις ακτές του Περού «είναι ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο, το οποίο προκάλεσε έντονες βροχές στο βόρειο τμήμα» της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Σέσαρ Σιέρα, στον ραδιοσταθμό Exitosa.

Πρόκειται για ένα είδος κυκλώνα που διαφέρει από τους τροπικούς, όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία του Περού, και συνδέεται με το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων του Ειρηνικού ανοιχτά της Νότιας Αμερικής.

Στο παρακάτω βίντεο, που αρκετά γρήγορα έγινε viral συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1 εκ. προβολές και 125,5 χιλ. likes μέσα σε μόλις 6 ημέρες, διακρίνεται ένα νεαρό αγόρι που μόλις παρατήρησε ότι ένα κουτάβι είχε παγιδευτεί στη βάση ενός φαναριού, μη μπορώντας να κινηθεί εξαιτίας του πλημμυρισμένου δρόμου και των οχημάτων που διέρχονταν ταράζοντας τα νερά, δε δίστασε να περπατήσει ανάμεσα στα οχήματα και στα λασπόνερα και να δώσει ένα μάθημα ανθρωπιάς σε όλους.

Το αγόρι, με το νερό να φτάνει έως τα γόνατά του, κρατώντας στο ένα χέρι τον σκυλάκο και στο άλλο τις σαγιονάρες του, πέρασε ανάμεσα από τα οχήματα που συνέχισαν να κινούνται στον πλημμυρισμένο δρόμο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Κι όμως, μέχρι εκείνη την ώρα, κανένας δεν είχε βοηθήσει το άτυχο πλάσμα να διαφύγει τον κίνδυνο. Παρότι δεν είναι γνωστό εάν ο σκυλάκος είναι της οικογένειάς του αγοριού ή αδέσποτος, το παιδί έδωσε ένα μάθημα ανθρωπιάς για όλους όσους παρευρίσκονταν στο συμβάν, καθώς και για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε το viral βίντεο.

Πολλοί χρήστες του TikTok σχολίασαν το σύντομο βίντεο με σχόλια όπως: «Ευχαριστώ μικρέ, παράδειγμα αγάπης και θάρρους , ο Θεός να σε προσέχει και να σε έχει καλά πάντα», «τι γλυκό παιδί, προτιμά να βραχεί και να κινδυνεύσει για να προστατεύει το σκυλάκι», «τι ωραία πράξη που έκανε αυτό το παιδί», «ένα παιδί σύμβολο καλοσύνης προς τα ζώα» και « αυτή η καρδιά μεγάλωσε με πολλή αγάπη», και αρκετά ακόμη που επαινούν το μικρό αγόρι για τη γενναία του πράξη.

Κάποιοι άλλοι χρήστες έδειξαν προβληματισμένοι με το βίντεο, επειδή σε περιπτώσεις πλημμύρας είναι πιθανό να έχουν ανοιχθεί οι αποχετεύσεις για να εισέλθει το νερό στους υπονόμους, αποτελώντας έναν ακόμη ενδεχόμενο κίνδυνο για το παιδί που θα μπορούσε να πέσει σε αυτές, καθώς δε μπορούσε να δει μέσα απ’ το βουρκωμένο νερό, και να καταλήξει να τραυματιστεί.

@rocíosalambay Mismo sitio, diferente situación… Piura, nuevamente, en lluvias #niños #mascota #viraaaaal ♬ Yo Soy Tu Amigo Fiel (From “Toy Story”) – Adrián Barba

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ