Πρωταγωνιστές οι τετράποδοι φίλοι μας στην εκδήλωση του Δήμου Πειραιά για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων στο Δημοτικό Θέατρο

«Άνθρωποι και ζωάκια γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, παίζοντας στον ίδιο πλανήτη», ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/10, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς και τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού του Δήμου Πειραιά, στον «πλημμυρισμένο» από κόσμο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Στην εκδήλωση, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, την αγάπη και τον σεβασμό για τους τετράποδους  φίλους μας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και να υιοθετήσουν αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια.

Στο πλαίσιο πλήθους δραστηριοτήτων, μικροί και μεγάλοι έζησαν όμορφες στιγμές  με τον «θείο Αίσωπο», ο οποίος τούς «ταξίδεψε» σε μια μοναδική παράσταση μαριονέτας.  Επιπλέον, οι  λιλιπούτειοι Πειραιώτες  διασκέδασαν ζωγραφίζοντας,  έφτιαξαν  μπαλονοκατασκευές, «μεταμορφώθηκαν» σε αγαπημένα τους ζωάκια κάνοντας face painting και φωτογραφήθηκαν με «ήρωες» από το ζωικό βασίλειο, όπως σκυλάκια της Δαλματίας, γατούλες, τίγρεις, δελφίνια κ.ά.  Δεν έλειψε και  το «τρενάκι των ζώων», με το οποίο  μικροί και μεγάλοι  απόλαυσαν μια μοναδική  βόλτα  στο κέντρο της πόλης.

Ημέρας

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Σήμερα, στον Δήμο Πειραιά, εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με πολλές δραστηριότητες, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.
Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να «περάσουμε» στους δημότες μας δύο μηνύματα: το πρώτο, αυτό της αγάπης και του σεβασμού για όλα τα ζώα και το δεύτερο, να τούς προτείνουμε την προοπτική υιοθεσίας ή της φροντίδας ενός αδέσποτου ζώου. Σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες σχετικές δράσεις, καθώς στον Πειραιά είναι πεποίθησή μας ότι η αγάπη, ο σεβασμός και η φροντίδα στα ζώα είναι πολιτισμός».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε: «Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε ως Δήμος, ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, τιμώντας όλα τα ζώα που συμβάλλουν στην καθημερινή μας ζωή, άλλοτε ως συνοδοιπόροι μας, άλλοτε ως μέρος της φυσικής μας κληρονομιάς.
Εργαζόμαστε για την προώθηση της εκπαίδευσης μέσω ποικίλων δράσεων σχετικά με τη φροντίδα και την καλή διαβίωση των ζώων, καθώς και της συνείδησης για την προστασία τους. Ας υπενθυμίσουμε σε εμάς τους ίδιους ότι, όταν φροντίζουμε τα ζώα, φροντίζουμε και τον εαυτό μας και τον πλανήτη που κατοικούμε».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ