Σκοτώθηκε στην Κένυα ένα από τα γηραιότερα λιοντάρια στον κόσμο

Ένα άγριο αρσενικό λιοντάρι που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα γηραιότερα στον κόσμο πέθανε μετά από επίθεση βοσκών σύμφωνα με τις αρχές στην Κένυα.

Ο Loonkiito, ο οποίος ήταν 19 ετών, πέθανε στο χωριό Olkelunyiet το βράδυ της Τετάρτης αφού κυνηγούσε ζώα. Το χωριό συνορεύει με το Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι – στη νότια Κένυα.

Η ομάδα προστασίας Lion Guardians δήλωσε ότι ήταν “το γηραιότερο αρσενικό λιοντάρι στο οικοσύστημά μας και ενδεχομένως στην Αφρική”. Τα περισσότερα λιοντάρια ζουν γύρω στα 13 έτη στη φύση.

Σχεδόν όλα τα λιοντάρια ζουν στην Αφρική με έναν μικρό πληθυσμό στην Ινδία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άγριας Ζωής.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής της Κένυας (KWS) Paul Jinaro δήλωσε στο BBC ότι το λιοντάρι ήταν ηλικιωμένο και αδύναμο και περιπλανήθηκε στο χωριό από το πάρκο σε αναζήτηση τροφής.

Η ομάδα Lion Guardians που λειτουργεί υπό τη διοίκηση των Μασάι εργάζεται για τη διατήρηση του πληθυσμού των λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Amboseli και δήλωσε ότι το τέλος της ξηρασίας “συνήθως σηματοδοτείται από μια έξαρση συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπου και λιονταριού”, καθώς “τα άγρια θηράματα ανακάμπτουν και γίνεται πιο δύσκολο να κυνηγηθούν”.

Ανέφερε ότι η θανάτωση του Loonkiito ήταν μια “δύσκολη κατάσταση και για τους ανθρώπους και το λιοντάρι“, και τον αποθέωσε ως “σύμβολο ανθεκτικότητας και συνύπαρξης”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lion Guardians (@lionguardians_)

Η Paula Kahumbu, συντηρήτρια της άγριας ζωής και διευθύνουσα σύμβουλος της WildlifeDirect, εξέφρασε την οδύνη της για τη θανάτωση του λιονταριού και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την προστασία της άγριας ζωής στη χώρα.

«Αυτό είναι το σημείο θραύσης για τη σύγκρουση ανθρώπου-άγριας ζωής και πρέπει να κάνουμε περισσότερα ως χώρα για να διατηρήσουμε τα λιοντάρια, τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση», δήλωσε η κ. Kahumbu στο BBC.

Η μέση διάρκεια ζωής ενός λιονταριού είναι περίπου 13 χρόνια στη φύση, αν και μπορεί να ζήσουν πολύ περισσότερο σε αιχμαλωσία.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ