Σοβαρό πρόβλημα με τους γύπες στην Κρήτη – 15 άγρια πτηνά βρίσκονται στην ΑΝΙΜΑ για θεραπεία

Σοβαρό πρόβλημα με τους γύπες υπάρχει στην Κρήτη με πολλά αφυδατωμένα πτηνά να προσγειώνονται εξαντλημένα από την ζέστη. 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, εκατοντάδες νεαροί ηλικιακά γύπες που εμφανίζονται τελευταία, πέφτουν κουρασμένα με αποτέλεσμα αρκετά να πεθαίνουν ενώ αυτά που τα καταφέρνουν φτάνουν στο κέντρο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ χάρη στους πολίτες που τα βρίσκουν έγκαιρα και ενημερώνουν τα Δασαρχεία.

γύπες
Φωτο: Facebook | @ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής

Μέσα σε μια εβδομάδα έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ δεκαπέντε πτηνά και λαμβάνουν εντατική θεραπεία με ηλεκτρολύτες και πιστεύεται πως θα συνεχίσουν να έρχονται όλον τον Αύγουστο.

γύπες
Φωτο: Facebook | @ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής

«Πρέπει η πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς να τοποθετήσουν άμεσα δεξαμενές και ποτίστρες πάνω στα βουνά. Δεν είναι παραδεκτό να χάνουμε τα καλοκαίρια τόσο μεγάλο αριθμό από τα πολύτιμα αυτά ζώα, από δίψα», τονίζει η ΑΝΙΜΑ.

Την περασμένη Παρασκευή 28/7 σε απόκρημνη παραλία στην περιοχή του Γούδουρα Σητεία, ένας άνδρας έσωσε γύπα από πνιγμό ο οποίος, αδύναμος και ταλαιπωρημένος, έπεσε στη θάλασσα χωρίς να έχει τη δύναμη να πετάξει. Ένας λουόμενος κολυμπώντας έφτασε στο άγριο πτηνό και το έσωσε.

γύπες
Φωτο Sitia on line

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ