Συνάντηση εκπροσώπων της «Νέμεσις» με τον Υπουργό Περιβάλλοντος – Στην ατζέντα των συζητήσεων το κυνήγι και τα αγριογούρουνα

Συνάντηση σε πολύ φιλικό κλίμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη και τη νομικό του σύμβουλο Γεωργία Σπανού, είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις», Νατάσα Μπομπολάκη και Βαγγέλης Στογιάννης.

Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τη λεπτομερή ανάπτυξη των θέσεων της Ομοσπονδίας για το τρόπο άσκησης της θήρας, για τις ρυθμιστικές του κυνηγιού και για το θέμα των αγριογούρουνων, ζητώντας να του τις στείλουν αναλυτικά.

Στο τραπέζι τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • Η αναγκαιότητα αλλαγής του Δασικού Κώδικα, που κρατάει, από την εποχή της χούντας.
  • Οι προτάσεις όλων των φορέων και οι διάφορες μελέτες για τη ρυθμιστική του 2024 να έχουν κατατεθεί μέχρι τέλους Απριλίου, ώστε να υπάρχει χρόνος για ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αυτές και όχι τη τελευταία στιγμή και λίγο πριν ανακοινωθεί η ρυθμιστική, όπως γίνεται μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται υπόψη από τις υπηρεσίες του υπουργείου.
  • Η αναγκαιότητα αλλαγών στη γνωστή ΚΥΑ για την Ιερακοθηρία, που είναι κομμένη και ραμμένη υπέρ συγκεκριμένου προσώπου.
  • Η πρόταση της Νέμεσις για το κυνήγι στο νησάκι Σαπιέντζα.
  • Η πρότασή για τις φωτογραφίες και βίντεο, που αναρτώνται στο διαδίκτυο με σκοτωμένα ζώα.
  • Οι προτάσεις για τις λεγόμενες περιοχές εκπαίδευσης των κυνηγόσκυλων και των όσων λαμβάνουν χώρα σε αυτές.

Ο υπουργός πρότεινε να γίνει δεύτερη συνάντηση για την πλήρη ανάλυση των θέσεων της Ομοσπονδίας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, η οποία αναμένεται να οριστεί σύντομα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ