Συνάντηση της ΠΦΠΟ με τον βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, εκπρόσωπο του ΜΕΡΑ25

Με τον βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη έγινε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος της ΠΦΠΟ Άννα Τοσούνογλου και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Γενική Γραμματέα Μαρία Χουστουλάκη, την Ειδική Γραμματέα και Υπεύθυνη Παιδείας Χριστίνα Νομικού, την Ταμία και Υπεύθυνη Άγριας Ζωής Αλεξάνδρα Δημοπούλου και τους συνεργάτες Δέσποινα Σπανούδη και Δημήτρη Καλαϊτζίδη. 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την προώθηση των αιτημάτων για την προστασία των ζώων. 

Από την πλευρά μας τονίστηκε το αίτημα για την κήρυξη μιας κατάστασης «έκτακτης ανάγκης για τα αδέσποτα» στη χώρα με βασικά μέτρα: 

  • Την υποχρεωτική στείρωση αδέσποτων και δεσποζόμενων για τουλάχιστον 7 χρόνια με μοναδικές εξαιρέσεις ιατρικούς λόγους και νόμιμους εκτροφείς. 
  • Την κατεπείγουσα ίδρυση μέσα σε μια διετία δομών δημοτικών κτηνιατρείων σε όλους τους Δήμους με 24ωρη εφημερία και δωρεάν στειρώσεις ή με συμβολικό αντίτιμο για τα δεσποζόμενα. 
  • Την ενημέρωση του προσωπικού και των αιρετών των δήμων και της Αστυνομίας για θέματα διαχείρισης διοικητικών και νομικών υποχρεώσεων τους και την ίδρυση Αστυνομίας ζώων για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων που αφορούν τα ζώα. 
  • Την λειτουργία-καθιέρωση φιλοζωικής εκπαίδευσης στα σχολεία και την υλοποίηση επαναλαμβανόμενης πανελλαδικής καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη των στειρώσεων, για θέματα ευζωίας και υποχρεώσεων για την προστασία των ζώων. 
Φωτο ΠΦΠΟ (Facebook)

Επίσης, τέθηκαν και θέματα που αφορούν τα παραγωγικά ζώα και τις καταγγελίες για τις συνθήκες σφαγής, για την ανάγκη απαγόρευσης των εκτροφείων γουνοφόρων καθώς και για το αίτημα διερεύνησης και εξάρθρωσης των κυκλωμάτων εμπορίας άγριων ζώων, ένα θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα με το τιγράκι που βρέθηκε παράλυτο στα σκουπίδια. 

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα αφού διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά σύμπλευση απόψεων. 

Ο Κ. Αρσένης ζήτησε μάλιστα από την ΠΦΠΟ να του παρέχει και υλικό τεκμηρίωσης ώστε να προωθήσει ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή μας για κάθε επόμενη συνεργασία. 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ