Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι δράσεις των εθελοντών για τον καθαρισμό δασών και τη σίτιση ζώων στη Ρόδο

Ο Δαλάι Λάμα είχε πει πως “δεν αρκεί να είσαι συμπονετικός, πρέπει να ενεργείς”, και αυτό ακριβώς κάνουν οι εθελοντές στη Ρόδο που το ενδιαφέρον τους για τις ανάγκες της φύσης και των ζώων παραμένει πάντα δυνατό.

Ο Σύλλογος Φιλοζωικής «Ζώα του Δάσους» συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις σημαντικές δράσεις του αφού κάθε εβδομάδα οι εθελοντές εξορμούν στα δάση για να μαζέψουν τα σκουπίδια, να εντοπίσουν τυχόν τραυματισμένα ζώα και να αφήσουν τροφή για να σιτιστούν.

«Κάθε εβδομάδα επισκεπτόμαστε το δάσος,  το καθαρίζουμε από σκουπίδια, βλέπουμε αν υπάρχουν τραυματισμένα ζώα και ταΐζουμε σε συγκεκριμένες περιοχές όπου γνωρίζουμε από τις πατημασιές τους ότι είναι πέρασμα», αναφέρει στο pet-in.gr η Λουλουδίτσα Λάρου.

Ο ενθουσιασμός των εθελοντών, κάθε φορά που ανακοινώνονται οι επισκέψεις στο δάσος φαίνεται από τη μεγάλη προσέλευση και την Κυριακή 13/8 η συμμετοχή ήταν -όπως κάθε φορά- συγκινητική.

«Σε κάθε κάλεσμα μας, γνωρίζουμε ωραίους ανθρώπους, γεμάτους όρεξη, χαρούμενη διάθεση και θετική ενέργεια», γράφει ο σύλλογος φιλοζωικής.

Οι εθελοντές τάισαν “μπάλες” τα ζώα, τροφές που προέρχονται από δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών στα καταστήματα Petshop Limnos.

ζώων
Φωτο Facebook | Σύλλογος Φιλοζωικής «Ζώα του Δάσους»

Οι εθελοντές που συμμετείχαν την Κυριακή στη δράση ήταν οι: Μανώλης Τρούλης που χωρίς αυτόν και την αγάπη του για τα ζώα όλα θα ήταν διαφορετικά, η Μαρία Παρδαλού, η Τόνια Λάρου, η Ταζ Μαλίν, η Ευαγγελία Μαζαράκου, η Διονυσία Πατούρα, η Μπρίονι Κέι, η Αλεξάνδρα Ιωάννα Ρούσου, η Μαρία Ζέρβα, η Ελισάβετ Χατζή, η Βασιλική Δημούδη, η Μαρία Καλοπετρή, ο Βασίλης Γεωργόπουλος. Στη δράση συμμετείχε και το Προσκοπικό Δίκτυο 2ου Συστήματος Κρεμαστής (Πρόσκοποι Κρεμαστής).

ζώων
Φωτο Facebook | Σύλλογος Φιλοζωικής «Ζώα του Δάσους»

Η κ. Λάρου εξηγεί στο pet-in.gr ότι δεν έχουν βοήθεια ούτε από το Δήμο ούτε από την Περιφέρεια και ό,τι κάνουν το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία: «Πριν δύο χρόνια στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή Μαριστά, παλεύαμε πάλι μόνοι μας να φροντίσουμε τα ζώα. Πάλι άφαντοι Δήμος/Περιφέρεια. Τώρα πάλι μόνοι μας είμαστε».

Η φιλοζωική ομάδα έχει ανάγκη από εθελοντές αφού το δάσος χρειάζεται χρόνια να επανέλθει: «Έχουμε ανάγκη τους εθελοντές για βοήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατεβάσουμε προτάσεις. Το δάσος μας θέλει πολλά χρόνια για να επανέλθει. Μακάρι να είμαστε καλά να συνεχίσουμε να βοηθάμε!», αναφέρει στο pet-in.gr.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και η επόμενη δράση των εθελοντών.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στις δράσεις του συλλόγου, επισκεφτείτε την σελίδα της ομάδας στο Facebook: Σύλλογος Φιλοζωικής «Ζώα του Δάσους»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ