Τάσος Δούσης: Τα δέντρα και τα ζώα δεν έχουν ψήφους γι᾽αυτό τα αφήνουμε να πεθάνουν!

Για τις φωτιές που καίνε την Ελλάδα και τα απροστάτευτα ζώα που βρίσκονται στο έλεος των πυρκαγιών μίλησε ο γνωστός παρουσιαστής ταξιδιωτικών εκπομπών Τάσος Δούσης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Δούσης θέλοντας να αναφέρει μερικές αλήθειες, έθιξε το θέμα της ενεργειακής διαχείρισης δασών που υιοθετούν άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Γαλλία για την προστασία των δασών και των ζώων με ειδικό σχέδιο δράσης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Τάσου Δούση

Τα δέντρα και τα ζώα δεν έχουν ψήφους γι᾽ αυτό τα αφήνουμε να πεθάνουν!
Να πούμε μερικές αλήθειες που δεν ακούμε πουθενά και από κανέναν!

Στην Ελλάδα με τον ίδιο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων καίγονται 10 φορές παραπάνω στρέμματα δάσους σε σχέση με την Γαλλία

Στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένας πυροσβέστης ανά 453 κατοίκους. Έχουμε τα περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα στην Ευρώπη! Πχ Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν τον ίδιο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων! Επίσης στα πτητικά μέσα πυρόσβεσης, η Γαλλία διαθέτει 64 εμείς 92! Αντίστοιχα νούμερα έχουμε σε σύγκριση με όλες τις χώρες στην Ευρώπη.

Κι όμως στην Ελλάδα καίγονται 10 φορές παραπάνω στρέμματα δάσους σε σχέση με την Γαλλία. Γιατί; Διότι ο πόλεμος με την φωτιά δεν χάνεται την ώρα της μάχης σώμα με σώμα αλλά στην πρόληψη. Και τι είναι αυτή η πρόληψη; Πρόσφατα έκανα ένα ρεπορτάζ στην Φλωρεντία και έμαθα τι κάνουν οι Ιταλοί για την προστασία του δάσους.

Αποφασίστε ή θα παραδοθούμε στο δε βαριέσαι…

Πρώτα απ όλα μαρκάρουν όλα τα δέντρα ένα προς ένα με βάση την ηλικία τους, αυτό το λένε ενεργειακή διαχείριση δασών. Ομάδες εθελοντών αλλά και αρμόδιες υπηρεσίες μπαίνουν στα δάση και τα καθαρίζουν, απομακρύνουν την καύσιμη ύλη, τα φροντίζουν να είναι σε λειτουργία οι δασικοί δρόμοι, να είναι σε λειτουργία πυροσβεστικοί κρουνοί, να είναι εν λειτουργία οι αντιπυρικές ζώνες. Κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας από το χειμώνα.

Επιτηρούν με drone σε 24h βάση τα δάση, παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις παρανομιών και φυσικά ούτε για αστείο δεν επιτρέπεται η παράνομη δόμηση. Εμείς μένουνε στην προμήθεια επαρκή εξοπλισμού. Δεν μας σώζει κύριοι και 1000 αεροπλάνα να είχατε. Τους μόνους που σώζουν είναι τους μεσάζοντες. Αποφασίστε ή θα παραδοθούμε στο δε βαριέσαι… Κλιματική αλλαγή καύσωνας, άρα θα καούμε, ή θα δράσουμε αποφασιστικά. Πρώτα απ᾽ όλα χρειαζόμαστε ένα σχέδιο!

Αντιγράφουμε ΤΩΡΑ πρακτικές Γαλλίας, Ιταλία

Να σώσουμε ζώα και δάση. Θέλουμε σε 40 μέρες σχέδιο δράσης με ορίζοντα στα δυο με τρία χρόνια, αντιγράφουμε ΤΩΡΑ πρακτικές Γαλλίας, Ιταλίας και φέρνουμε για βοήθεια ειδικούς. Τοποθετούμε στην ιεραρχία πρόσωπο κοινής αποδοχής υπέρ κομματικό και τον βάζουμε να λογοδοτεί κάθε 3 μήνες στην Βουλή.

Τα δάση και τα ζώα δεν ψηφίζουν αλλά είναι το μέλλον των παιδιών μας, δεν θα το αφήσουμε στα χέρια άβουλων και επαγγελματιών καρέκλας!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ