Διεθνής Ημέρα Κόργκι: Η αύρα και το ατελείωτο παιχνίδι τους φέρνουν χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους

Τα κόργκι είναι δημοφιλή για διάφορους λόγους. Είναι ήσυχα, συγκρατημένα σκυλιά – ιδανικά για αστικές περιοχές. Τους αρέσει να παίζουν, είναι πολύ προσιτά και ξέρουν πάντα πώς να σας φτιάξουν τη διάθεση αν έχετε κακή διάθεση. Δεν θα σταματήσουν να σας ενοχλούν μέχρι να δουν ένα ωραίο μεγάλο χαμόγελο να διαχέεται στο πρόσωπό σας.

Η Διεθνής Ημέρα Κόργκι είναι μια γιορτή για το πώς αυτά τα όμορφα πλάσματα βελτιώνουν τη ζωή μας και την κάνουν πιο ευχάριστη. Είναι μια ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο να δώσουν κάτι πίσω στους τριχωτούς, τετράποδους φίλους τους.

Μάθετε για τη Διεθνή Ημέρα Κόργκι

Δυστυχώς, δεν είναι όλα καλά στον κόσμο των κόργκι. Ενώ η πλειοψηφία έχει στοργικούς, στοργικούς ιδιοκτήτες που κάνουν τα πάντα για να τα φροντίζουν, κάποια σκυλιά δεν είναι τόσο τυχερά. Η Διεθνής Ημέρα Κόργκι, επομένως, αφορά κάτι περισσότερο από απλή εκτίμηση. Αφορά επίσης την υπεύθυνη επανένταξη, τη φροντίδα των κόργκι και θέματα υιοθεσίας.

Όπως όλοι οι άλλοι, έτσι και τα κόργκι χρειάζονται ανθρώπους που τους καλύπτουν τα νώτα. Η Διεθνής Ημέρα Κόργκι είναι μια ευκαιρία για αυτά τα σκυλιά να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα σκυλιά είναι πολύτιμα και αξίζει να τα προστατεύουμε. Εξάλλου, η χαρούμενη αύρα τους και το ατελείωτο παιχνίδι τους φέρνουν χαρά και ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Φω.: Pixabay

Ιστορία της Διεθνούς Ημέρας Κόργκι

Η Διεθνής Ημέρα Κόργκι δημιουργήθηκε από την ομάδα Omaha Corgi Crew. Η οργάνωση ξεκίνησε το 2011, όταν μια ομάδα φίλων αποφάσισε να συγκεντρωθεί και να οργανώσει μια εκδήλωση προς τιμήν της αγαπημένης τους ράτσας σκύλου.

Τα κόργκι είναι, σύμφωνα με τα λόγια τους, “σκύλοι με προκλήσεις και μεγάλη καρδιά”, αλλά χρειάζονται επίσης βοήθεια.

Αρχικά, το Omaha Corgi Crew περιορίστηκε στην περιοχή γύρω από την Ομάχα. Δεδομένου όμως ότι τα κόργκι είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, υπήρχε ανάγκη επέκτασης.

Η οργάνωση δεν είναι εκτροφέας ή οργάνωση διάσωσης, αλλά περισσότερο οργάνωση εκδηλώσεων. Δεσμεύεται να υποστηρίζει τη φυλή και να φέρνει κοντά τους οπαδούς της. Πριν από μερικά χρόνια, οι ιδρυτές συνειδητοποίησαν ότι τα κόργκι αντιμετώπιζαν μοναδικά ζητήματα σχετικά με την αγορά, την επανένταξη και την υιοθεσία. Χρειαζόντουσαν μια οργάνωση βάσης που θα ξεκινούσε το δύσκολο έργο της ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και του ενδιαφέροντος περισσότερων ανθρώπων για τη φυλή.

Είναι σημαντικό ότι η ομάδα υποστηρίζει τόσο τα καθαρόαιμα κόργκι όσο και τα ημίαιμα. Επομένως, οι ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο που έχουν σκύλους με χαρακτηριστικά κόργκι μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Η κοινότητα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα κόργκι μεγαλώνει. Η Omaha Corgi Crew δημοσίευσε ότι είχε περισσότερα από 1.500 μέλη κατά την τελευταία καταμέτρηση, πολλά από τα οποία συγκεντρώνονται τακτικά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για την υποστήριξη της φυλής.

Η Διεθνής Ημέρα Κόργκι τείνει να εστιάζει στη “διάσωση μικρών βάσεων” – μικροσκοπικά κέντρα που φροντίζουν σκύλους που οι μεγάλοι έρανοι τείνουν να παραλείπουν.

Η ημέρα κόργκι συγκεντρώνει μια ποικιλία φορέων που εμπλέκονται στη φροντίδα αυτών των παιχνιδιάρικων και ευχάριστων σκύλων. Τα κέντρα διάσωσης διαφημίζουν τα κόργκι τους προς υιοθεσία και παράλληλα ομάδες οργανώνουν μπαζάρ.

Το γεγονός ότι τα κόργκι είναι λίγο κοντόσωμα μπορεί να είναι η κατάντια τους. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το ύψος τους είναι ο κύριος λόγος για την παραμέλησή τους. Πολλοί άνθρωποι, λέει το επιχείρημα, απλά τα προσπερνούν. Η Διεθνής Ημέρα Κόργκι, λοιπόν, είναι μια υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πιο ανοιχτοί στο να υιοθετήσουν ένα κόργκι που το έχει ανάγκη!

Τα κόργκι προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους πολλές αξίες. Ακόμη και η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν διάσημη για την κατοχή τους. Έχουν μια μοναδική φύση που τα καθιστά ιδανικούς συντρόφους στο σπίτι. Είναι έξυπνα, εκπαιδεύονται εύκολα και είναι εξαιρετικοί φύλακες του σπιτιού. Επιπλέον, είναι απίστευτα εκφραστικά σκυλιά, γεγονός που τα καθιστά ευκολότερα κατανοητά από πολλές άλλες φυλές. Γνωρίζουν τα συναισθήματα του ιδιοκτήτη τους και συχνά αντιδρούν ανάλογα. Όταν οι άνθρωποι λένε ότι ο σκύλος τους είναι ο καλύτερός τους φίλος, συνήθως αναφέρονται στο αγαπημένο τους κόργκι. Μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε καλά όταν περνάτε την πόρτα, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημη ήταν η μέρα σας.

Πώς να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα Κόργκι

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε την ημέρα κόργκι είναι το σπίτι με το σκύλο σας. Τα κόργκι και τα μίγματα κόργκι χρειάζονται αγάπη και προσοχή, όπως κάθε άλλη ράτσα σκύλου. Η ημέρα αυτή, επομένως, είναι η ευκαιρία σας να τους προσφέρετε μια λιχουδιά.

Θα μπορούσατε να γεμίσετε το μπολ τους με το αγαπημένο τους φαγητό, να τα πάτε μια βόλτα ή να τα αφήσετε να πλατσουρίσουν στο νερό.

Υπάρχουν επίσης πολλά κόργκι που περιμένουν να επανενταχθούν σε κέντρα διάσωσης παντού. Αν έχετε το κατάλληλο σπίτι, θα μπορούσατε να υιοθετήσετε ένα και να του χαρίσετε μια καλύτερη ζωή.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ