Αναθεώρηση των νόμων περί επικίνδυνων σκύλων στο Κουίνσλαντ, ύστερα από επιθέσεις εις βάρος 3 παιδιών και 2 ενηλίκων

Διαφορετικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα την Τετάρτη και που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, οδηγούν την κυβέρνηση της Αυστραλίας να συγκαλέσει εκ νέου ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επανεξετάζει τους νόμους περί επικίνδυνων σκύλων το Κουίνσλαντ, ύστερα από τον τραυματισμό τριών μικρών παιδιών και δύο ενηλίκων σε επιθέσεις που διαδραματίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της αυστραλιανής πολιτείας.


Οι επιθέσεις

Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 8:40 μ.μ., ένα αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, το οποίο προκλήθηκε από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο στην περιοχή του Σάιλερ Παρκ, ένα προάστιο του Λόγκαν νότια του Μπρίσμπεϊν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας σκύλος δάγκωσε ένα μικρό παιδί στη Γιατάλα της Γκολντ Κόουστ. Το παιδί υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Γκολντ Κόουστ, Τιμ Μπέικερ, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι διαχείρισης των ζώων απομάκρυναν τέσσερα σκυλιά, Γερμανικά Ποιμενικά και Μαστίφ, από το προάστιο Γιατάλα. Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει αν τα σκυλιά υποβλήθηκαν σε ευθανασία ή αν ήταν καταχωρημένα ως δεσποζόμενα. Η αστυνομία του Κουίνσλαντ και το συμβούλιο της πόλης διερευνούν επί του παρόντος το περιστατικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπέικερ.

Το βράδυ της Τετάρτης, μια γυναίκα με τραύματα στα πόδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο στην περιοχή του Τάουνσβιλ.

Στις αρχές της εβδομάδας, νωρίτερα από τις τρεις επιθέσεις, ένα άλλο περιστατικό έλαβε χώρα στο Γούντριτζ, και συγκεκριμένα στο προάστιο Λόγκαν, στο οποίο κλήθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έπειτα από άγρια επίθεση σκύλων ράτσας Μπούλ Άραμπ (Bull Arab) που δέχθηκαν ένα 6χρονο κορίτσι κι ένας 20χρονος. Για την ώρα, το κορίτσι νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, το στήθος και τον ώμο, ενώ ο 20χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σκύλος ράτσας Bull Arab (Photograph by Pixabay)
Σκύλος ράτσας Bull Arab (Photograph by Pixabay)

Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού του Κουίνσλαντ

Η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Αναστάζια Πάλασεϊ, δήλωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Γεωργίας, Μαρκ Φέρνερ, να συγκαλέσει εκ νέου μια ειδική ομάδα εργασίας για να επανεξετάσει την ενίσχυση των νόμων περί επικίνδυνων σκύλων. Η ίδια ανέφερε ότι κατανοεί την «ανησυχία της κοινότητας» και ότι θέλει να «αναληφθεί δράση» από τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πρόστιμα ύψους 45.000 δολαρίων … αλλά βλέπουμε πλέον όλο και περισσότερες επιθέσεις σκύλων», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στους δημοσιογράφους. «(Έχουμε ακούσει) τρομερές ιστορίες για σκύλους που έχουν ξεφύγει από το λουρί και έχουν επιτεθεί σε άλλα σκυλιά. Όμως όταν αυτό συμβαίνει με ανθρώπους και μικρά παιδιά, πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, είναι καθήκον και ευθύνη σας να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος αυτός δεν θα προκαλέσει τραυματισμό ή ζημιά σε κανέναν άλλον».

Η πρωθυπουργός της πολιτείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο αυστηρότερων κυρώσεων, ενώ θα επανεξετάσει επίσης κατά πόσον τα συμβούλια θα πρέπει να έχουν περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες.

Από την πλευρά του, το δημοτικό συμβούλιο του Λόγκαν δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται την αυστηρότερη νομοθεσία για τους επικίνδυνους σκύλους και να μοιράζεται πληροφορίες αναφορικά με την τοποθεσία των απειλητικών ή επικίνδυνων σκύλων με τους ενδιαφερόμενους φορείς.


«Γρήγορα και ανθρώπινα» η ευθανασία των δύο σκύλων Bull Arab

«Γρήγορα και ανθρώπινα» δήλωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι πραγματοποίησε ευθανασία στα δύο σκυλιά ράτσας Bull Arab, τα οποία επιτέθηκαν στο 6χρονο κορίτσι και δεν ήταν καταχωρημένα ως δεσποζόμενα ζώα. «Το δημοτικό συμβούλιο του Λόγκαν έχει δεσμευτεί για τη δημόσια ασφάλεια, μέσω της μηδενικής ανοχής στην ανεύθυνη ιδιοκτησία ζώων και στην απειλητική συμπεριφορά των ζώων», δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου.


Πηγή: Guardian

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ