Αυστραλία: Έκκληση της αστυνομίας για την επιστροφή πλατύποδα που εντοπίστηκε να ταξιδεύει σε τρένο του Μπρίσμπεϊν

Δύο άτομα εθεάθησαν να επιβιβάζονται στο τρένο με το ζώο τυλιγμένο σε μια πετσέτα.

Ένας πλατύποδας που πιστεύεται ότι έχει αφαιρεθεί από τη φύση και μεταφέρθηκε σε τρένο του Μπρίσμπεϊν πρέπει επειγόντως να επιστραφεί στο φυσικό του περιβάλλον, αναφέρουν οι αρχές.

Την Τρίτη, δύο άτομα εθεάθησαν να επιβιβάζονται στο τρένο στο Μόρεϊφιλντ με έναν πλατύποδα τυλιγμένο σε μια πετσέτα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Κουίνσλαντ. Το ζευγάρι χάιδευε το ζώο και το έδειχνε σε άλλους επιβάτες. Οι ερευνητές της αστυνομίας πιστεύουν ότι προορισμός τους ήταν το Καμπουλτούρε, περίπου τρία λεπτά μακριά.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ εξέδωσε κοινή έκκληση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Επιστημών, ζητώντας να επιστραφεί άμεσα το ζώο σε αστυνομικό τμήμα ή κτηνίατρο. Ο πλατύποδας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να νοσήσει ή ακόμη και να πεθάνει όσο βρίσκεται εκτός του ενδιαιτήματός του, καθώς δεν πρέπει να ταΐζεται ή να εισάγεται σε νέα περιβάλλοντα. Εκτός αυτού, οι πλατύποδες διαθέτουν επίσης δηλητηριώδη σπιρούνια που θα μπορούσαν να τραυματίσουν κατοικίδια ζώα και ανθρώπους.

Η αρπαγή πλατύποδα από τη φύση αποτελεί αδίκημα, σύμφωνα με τον νόμο του Κουίνσλαντ για τη διατήρηση της φύσης, ενώ η μέγιστη ποινή που προβλέπεται ξεπερνά τα 430.000 δολάρια. Οι αρχές καλούν όλους όσοι έχουν κάποια χρήσιμη πληροφορία, να προβούν σε καταγγελία μέσω του Policelink.


Πηγή: Guardian

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ