Η γηραιότερη γάτα τής Βρετανίας, η Ρόζι, έγινε 32 ετών- 140 σε ανθρώπινα χρόνια

Η Ρόζι, μια 32χρονη γάτα που έχει ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής τού είδους της, θα ήταν 140 ετών αν ήταν άνθρωπος. Παρ’ όλα αυτά, η κηδεμόνας της λέει ότι την έχει πάει στον κτηνίατρο μόνο δύο φορές στη ζωή της.

Η γάτα που βρίσκεται υπό την κηδεμονία μιας Βρετανίδας συνταξιούχου από το 1991, αναμένεται να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη γάτα τής Βρετανίας.

Η Ρόζι γιόρτασε τα τριακοστά δεύτερα γενέθλιά της την 1η Ιουνίου και σύμφωνα με την 72χρονη κηδεμόνας της, Λίλα Μπρίσετ, σφύζει από ζωή. Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ «κρατούσε» μια άλλη γάτα από την Βρετανία – και συγκεκριμένα από το Κεντ – η Φλόσι, ετών 27.



«Έχει πάει στον κτηνίατρο μόνο δύο φορές στη ζωή της. Μια φορά για στείρωση τη δεκαετία του ’90 και πριν από πέντε χρόνια για να πάρει αντιβίωση για μια κύστη στο κεφάλι της», δήλωσε η κηδεμόνας της. Απολαμβάνει κυρίως «το φαγητό και τον ύπνο» αυτόν τον καιρό, ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας πως «είναι υπέροχη».

Στο ερώτημα πώς κατάφερε να ζήσει τόσα χρόνια, εκείνη απαντά ότι «ίσως να παίζει ρόλο το καλό φαγητό», συμπληρώνοντας ότι όλα τα ζώα που είχε υπό την κηδεμονία της έζησαν πολλά χρόνια. Η συνταξιούχος την είχε μαζέψει στο σπίτι της πριν από 22 χρόνια, όταν μια οικογένεια δεν την ήθελε εξαιτίας αλλεργίας που εμφάνισε το μικρό παιδί της στο τρίχωμα τής γάτας.


Η Ρόζι μαζί με την 72χρονη κηδεμόνα της, Λίλα Μπρίσετ
Η Ρόζι μαζί με την 72χρονη κηδεμόνα της, Λίλα Μπρίσετ

Όπως και να ‘χει, η γηραιότερη γάτα που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία ήταν η Κριμ Παφ (Creme Puff) από το Όστιν του Τέξας, σύμφωνα με την έκδοση του 2010 του βιβλίου Γκίνες. Η Κριμ Παφ γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1967 και έφτασε στην ηλικία των 38 χρονών και τριών ημερών.


Με πληροφορίες από BBC, GuinnessWorldRecords

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ