Ινδονησία: Επένδυση 700 εκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση 200 MW ηλιακής ενέργειας

Η κρατική επιχείρηση κοινής ωφέλειας της Ινδονησίας, Perusahaan Listrik Negara (PLN), επιδιώκει επένδυση ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ 200 μεγαβάτ (MW) που θα αντικαταστήσουν τις γεννήτριες ντίζελ, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εταιρεία αργά το Σάββατο.

Το σχέδιο αποτελεί μέρος τού στόχου της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2060. Η PLN έχει προγραμματίσει να εγκαταστήσει 4,68 γιγαβάτ (GW) ηλιακών πάνελ μεταξύ 2021 και 2030.

Ο διευθυντής της εταιρείας, Έβι Χαριάντι, δήλωσε ότι τα 200 MW ηλιακών πάνελ συνιστούν την πρώτη φάση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την αντικατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1 GW από ντίζελ με ηλιακή ενέργεια. Έως ώρας, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της αρχικής φάσης τού σχεδίου.

Photograph by Pexels
Photograph by Pexels

Στήριξη 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδονησία

Ένας συνασπισμός χωρών έχει υποσχεθεί 20 δισεκατομμύρια δολάρια δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης για να βοηθήσει την Ινδονησία να μεταβεί σε καθαρότερη ενέργεια στο πλαίσιο της Σύμπραξης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση (Just Energy Transition Partnership – JETP).

Η Ινδονησία στοχεύει να οριστικοποιήσει ένα λεπτομερές σχέδιο για την κατανομή των κεφαλαίων τής JETP έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γραμματείας τής JETP της Ινδονησίας Έντο Μαχέντρα, ο οποίος σημείωσε ότι το σχέδιο της PLN για τη μετάβαση από την ενέργεια ντίζελ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Σύμπραξης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση.


Με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ