Καναδάς: Επενδύει πάνω από 240 εκατ. ευρώ στην πράσινη αεροπορία

Ο Καναδάς θα επιτρέψει να προχωρήσουν εγχειρήματα που σχετίζονται με υβριδικές και εναλλακτικές μορφές πρόωσης, τη μετάβαση σε εναλλακτικά καύσιμα, συστήματα αεροσκαφών, καθώς και υποδομές υποστήριξης.

Ο υπουργός Βιομηχανίας του Καναδά ανακοίνωσε στην έκθεση του Μπουρζέ ότι η Οτάβα θα επενδύσει 350 εκατομμύρια δολάρια (243 εκατ. ευρώ) προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες της αεροδιαστημικής βιομηχανίας να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα.

Η χρηματοδότηση, τα 49 εκατ. της οποίας είχαν αναγγελθεί το 2019, θα επιτρέψει να προχωρήσουν καναδικά εγχειρήματα που συνδέονται με υβριδικές και εναλλακτικές μορφές πρόωσης, τη μετάβαση σε εναλλακτικά καύσιμα, συστήματα αεροσκαφών και υποδομές υποστήριξης των τελευταίων, σημείωσε ο Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν κατά το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.



Θα «επιτρέψει να επιταχυνθεί η πράσινη στροφή του καναδικού τομέα της αεροδιαστημικής και να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις αλυσίδες εφοδιασμού κι ενισχύοντας τη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερη οικονομία», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τον Οκτώβριο του 2022, τα μέλη της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για την αεροπορία όρισαν στόχο τη χρονιά 2050, ώστε η αεροπορική βιομηχανία -που επικρίνεται συχνά για τον ρόλο της στην κλιματική αλλαγή- να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα. Η μετάβαση του τομέα -που του αναλογεί το 2,5% έως και το 3% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα– σε ανανεώσιμες μορφές καυσίμων παραμένει δύσκολη, παρόλο που η βιομηχανία και οι εταιρείες ενέργειας αναζητούν λύσεις.



Καναδικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν με επευφημίες στην ανακοίνωση του Καναδού υπουργού Βιομηχανίας στο σαλόνι (την έκθεση) του Μπουρζέ. Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά δεδομένα, ο καναδικός τομέας της αεροναυπηγικής, βασιζόμενος στις εξαγωγές, απασχολεί περίπου 210.000 ανθρώπους και συνεισφέρει στην οικονομία τουλάχιστον 27 δισεκ. καναδικά δολάρια.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ