Κολοράντο: Ψαραετός προστατεύει τα αυγά του απ’ το χαλάζι (Βίντεο)

Η υπηρεσία Boulder County Parks and Open Space στο Κολοράντο των ΗΠΑ δημοσίευσε βίντεο με έναν θηλυκό ψαραετό να υπομένει τις ακραίες καιρικές συνθήκες προκειμένου να προστατεύσει τα αυγά της από το χαλάζι που έπεφτε στην περιοχή.

«Ο θηλυκός ψαραετός πάλεψε γενναία για να προστατέψει τα αυγά του κατά τη διάρκεια της καταιγίδας με χαλάζι», ανέφερε η υπηρεσία και προσέθεσε : «Η μητέρα δεν εγκατέλειψε ποτέ τη φωλιά, παρόλο που «σφυροκοπήθηκε» από χαλάζι σε μέγεθος μπιζελιού».

Η υπηρεσία Boulder County Parks & Open Space διαθέτει κάμερα που μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν στη φωλιά, η οποία είναι μία από τις πολλές που υπάρχουν στην κομητεία.

Όπως διακρίνεται και στο βίντεο, και τα τρία αυγά παρέμειναν άθικτα. Η κομητεία ελπίζει ότι θα εκκολαφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο ψαραετός πρόκειται για ένα κοσμοπολίτικο αρπακτικό που ανήκει στην οικογένεια των Πανδιονίδων. Την επιστημονική του ονομασία, Pandion haliaetus, την πήρε από τον Αθηναίο βασιλιά Πανδίωνα, τον παππού του Θησέα. Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι έχουν βρεθεί απολιθώματα των προγόνων του, ηλικίας δεκατριών εκατομμυρίων ετών, στη Φλόριντα και στην Καλιφόρνια.



Πηγή: CNN

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ