Λίμνη Κερκίνη: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών για τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που πεθαίνουν τα ψάρια.

Για οικολογική καταστροφή στη λίμνη Κερκίνη, στις Σέρρες, με εκατοντάδες νεκρά ψάρια, κάνει λόγο το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), το οποίο αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την κατάσταση στον υγρότοπο, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα. Ο πρόεδρος του Κέντρου, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, κάνει λόγο για αλαλούμ υπηρεσιών σχετικά με τη λίμνη και τονίζει ότι θα στείλει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για την κατάσταση στον εισαγγελέα.

Μιλώντας στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, ανέφερε:

«Είναι τραγικό μία μοναδική λίμνη, που ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει φόρους για την διαχείρισή της, να αισθάνεται ότι εμπαίζεται από την κακοδιαχείρισή της. Επίσης, είναι ανήθικο ο φορέας διαχείρισης της λίμνης, μετά τις καταγγελίες μας αλλά και άλλων φορέων, να μην αντιδρά και να δέχεται απριόρι ότι τα ψόφια ψάρια, όπως είπε ο εκπρόσωπός του Ναζιρίδης, πεθαίνουν από ασφυξία.

Το ΠΑΚΟΕ αισθάνεται την ανάγκη να προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να πιέσει τους κρατούντες στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για να μην πεθάνουν και τα υπόλοιπα ψάρια που υπάρχουν στη λίμνη».

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του Μαρτίου. Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που πεθαίνουν τα ψάρια.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ