«Ώρα της Γης»: Ο πλανήτης έσβησε τα φώτα για μία ώρα – Μια σιωπηλή διαμαρτυρία ευαισθητοποίησης

Η συμβολική κίνηση εκδήλωσης μιας σιωπηλής διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή.

Την «Ώρα της Γης» ακολούθησαν εχθές, 25 Μαρτίου, 190 χώρες ανά την υφήλιο, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, σβήνοντας για 1 ώρα τα φώτα διάσημων μνημείων, από τη δική μας Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι έως και την Όπερα στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στην άλλη άκρη της Γης.

Σ’ αυτήν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης συμμετείχαν και εκατομμύρια πολίτες που έσβησαν τα φώτα στα σπίτια τους, στέλνοντας κι εκείνοι το δικό τους σιωπηλό και παράλληλα δυνατό μήνυμα που φωνάζει «αλλαγή». Αλλαγή σε κάθε τι εξακολουθεί να καταστρέφει το κλίμα, υποβαθμίζοντας τη ζωή και την υγεία όλων των έμβιων πλασμάτων του πλανήτη.

Η «Ώρα της Γης» πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, η οποία θεσπίστηκε το 2007 από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF). Σ’ αυτή τη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας συμμετείχε και το ελληνικό κοινοβούλιο, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής, στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το δικό του συμβολικό μήνυμα στη διεθνή πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, από τις 20:30 έως τις 21:30 έσβησαν τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής, «ως μια συμβολική πράξη, που υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικολογική του συνείδηση, στηρίζει σταθερά και ενεργά περιβαλλοντικές δράσεις. Παράλληλα, μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και με επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του (συστήματα θέρμανσης, φωτισμός, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ολοκληρωμένη διαχείριση ανακύκλωσης), μειώνει δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μοναδική εξαίρεση φέτος αποτέλεσε η Ρωσία, η οποία δεν συμμετείχε στην παγκόσμια περιβαλλοντική κίνηση, λαμβάνοντας την απόφαση να διατηρήσει αναμμένα τα φώτα του Κρεμλίνου.


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ