Ψύλλοι έφαγαν σκύλο ζωντανό – Ο ιδιοκτήτης του καταδικάστηκε για πρόκληση άσκοπης οδύνης σε ζώο

Δικαστήριο στο Βόρειο Λονδίνο απαγόρευσε σε ιδιοκτήτη σκύλου να διατηρεί κατοικίδια ζώα επ᾽ αόριστον.

Ο Ντάρεν Χιουζ, 48 ετών, είχε αφήσει τον Τσούι, ένα Σιχ Τσου, εγκαταλελειμμένο και ταλαιπωρημένο για αρκετούς μήνες στο σπίτι του στο Ίσλινγκτον, σύμφωνα με το Highbury Corner Magistrates Court.

Σύμφωνα με την Independent, ο άνδρας δεν επισκέφτηκε ποτέ κτηνίατρο για να βοηθήσει στην θεραπεία του Τσούι από ψύλλους. Επιπλέον, η Mirror αναφέρει ότι ο σκύλος δεν είχε πρόσβαση σε τροφή και νερό όσο ήταν υπό τη φροντίδα του Χιουζ.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρήκε τον Τσούι αναίσθητο, τον μετέφερε στον κτηνίατρο, όπου ο κτηνίατρος διέγνωσε ότι έπασχε από χρόνια σιδηροπενική αναιμία που οφείλεται σε έντονη προσβολή από ψύλλους.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση RSPCA, ο Τσίου έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία.

Ο κτηνίατρος διέγνωσε ότι ο Τσίου έπασχε από χρόνια σιδηροπενική αναιμία που οφείλεται σε έντονη προσβολή από ψύλλους. (Φωτ.: RSPCA / SWNS)

Ο Ντάρεν Χιουζ καταδικάστηκε στο Highbury Corner Magistrates Court στις 12 Φεβρουαρίου για πρόκληση άσκοπης οδύνης σε ζώο και επιπλέον του απαγορεύτηκε επ’ αόριστον η διατήρηση ζώων ενώ θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 εβδομάδων και επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 154 λιρών. Ο 48χρονος είχε στην κατοχή του μια γάτα η οποία κατασχέθηκε και θα επανενταχθεί.

Για να ελαφρύνει τη θέση του, ο ιδιοκτήτης είπε ότι ο εθισμός του στο αλκοόλ είχε ως αποτέλεσμα να μην παράσχει στον Τσούι κτηνιατρική περίθαλψη, προκαλώντας έτσι περιττή ταλαιπωρία.

Στα αποδεικτικά στοιχεία, ο κτηνίατρος έγραψε: «Ο Τσούι υπέφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ο αρχικός μέσος σωματικό όγκος (MCV) ήταν πολύ χαμηλός και με χρόνια αναιμία και συνεχή απώλεια αίματος, απαιτούνται ένας ή περισσότεροι μήνες πριν ο MCV και ο MCHC μειωθούν κάτω από τα διαστήματα αναφοράς. Η μέση συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης (MCHC) δεν είχε καν καταγραφεί από το εργαστήριό μας, πράγμα που σημαίνει ότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν έχουν αρκετή αιμοσφαιρίνη. Παρουσίασε επίσης θρομβοκυττάρωση (αυξημένα αιμοπετάλια), η οποία υπάρχει συχνά σε ζώα με σιδηροπενική αναιμία. Τα αποτελέσματα της βιοχημικής εξέτασης αίματος έδειξαν ότι είχε χαμηλή κρεατίνη, η οποία πιθανότατα σχετίζεται με απώλεια μυών, και αυξημένη ουρία, η οποία πιθανότατα σχετίζεται με αφυδάτωση. Διαγνώστηκε με σοβαρή αναιμία λόγω της προσβολής του από ψύλλους».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ