Τουριστική ατραξιόν έγινε το κουφάρι μιας φάλαινας σε παραλία της Βρετανίας

Το κουφάρι μιας φάλαινας βάρους 30 τόνων, η οποία πέθανε αφού εκβράστηκε στο Μπρίτλινγκτον της Βρετανίας, απομακρύνθηκε στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που περιγράφεται από τις τοπικές αρχές ως η «μεγαλύτερη του είδους της» στην περιοχή.

Η φάλαινα, μήκους 17 μέτρων, εξελίχθηκε σύντομα σε μακάβρια τουριστική ατραξιόν μετά τον θάνατό της το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών να επιστρέψει στη θάλασσα. Προσωπικό ασφαλείας συγκεντρώθηκε περιμετρικά του κήτους, προκειμένου να κρατήσει το πλήθος μακριά, καθώς πολλοί επισκέπτες έφθαναν στο σημείο για να βγάλουν selfies.



Άγνωστος ο λόγος που εκβράστηκε η φάλαινα

Οι ζωολόγοι δεν γνωρίζουν ακόμη γιατί η φάλαινα, που πιστεύεται ότι πρόκειται για νεαρό αρσενικό, κατέληξε να εκβραστεί στην παραλία. Αναμένεται να διενεργηθεί αυτοψία για να να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου.

Οι τοπικές αρχές κατάφεραν να μετακινήσουν το κήτος, χρησιμοποιώντας εκσκαφείς και ανυψωτικά μηχανήματα, ενώ για την επιχείρηση χρειάστηκε να κλείσουν οι δρόμοι και τα μονοπάτια προς την παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πτώματα των εκβρασμένων φαλαινών αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς είναι γνωστό ότι εκρήγνυνται κατά την αποσύνθεσή τους. Επίσης, συχνά γίνονται στόχος κλεφτών που επιχειρούν να επωφεληθούν από το παράνομο εμπόριο τμημάτων του σώματος τους. Για παράδειγμα, το 2020 αφαιρέθηκαν εν μία νυκτί τα οστά των σαγονιών ενός κοπαδιού φαλαινών που πέθαναν στις ακτές του Βόρειου Γιορκσάιρ.


Με πληροφορίες από Guardian

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ