Χιλιάδες Ελβετοί υποδέχτηκαν στη Βέρνη τέσσερις ακτιβίστριες που ολοκλήρωσαν πορεία 224 χιλιομέτρων

Οι ακτιβίστριες διεκδικούν την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Βέρνη για να υποδεχτούν τέσσερις ακτιβίστριες, οι οποίες πραγματοποίησαν μια πορεία 224 χιλιομέτρων σε όλη την Ελβετία, απαιτώντας να υιοθετηθεί μια πιο φιλόδοξη πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.


Οι τέσσερις ακτιβίστριες και ο στόχος τους

Οι τέσσερις γυναίκες, η καθηγήτρια πανεπιστημίου Τζούλια Στάινμπεργκερ, η δικηγόρος Ιρένε Βετστάιν, η λοιμωξιολόγος Βαλερί ντ’ Ακρεμόν και η πολιτική επιστήμονας Μπαστιάν Ζορσέλ, ξεκίνησαν την «Γαλάζια Πορεία» τους από τη Γενεύη την 1η Απριλίου. Στόχος τους ήταν να καλέσουν τις αρχές της χώρας τους να αναλάβουν περισσότερες δράσεις ώστε να συμβαδίσουν με τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, κύριο μέλημα της οποίας αποτελεί η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε ένα κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, ζητούν από την Ελβετία «να καταστήσει απόλυτη προτεραιότητά της τη μείωση στο μισό των εκπομπών αερίου που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πριν από το 2030 και να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050».

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, συνόδευσαν τις τέσσερις ακτιβίστριες σε διάφορες φάσεις της πορείας τους. Περίπου 150 βάδισαν μαζί τους σήμερα, καλύπτοντας το τελευταίο τμήμα της διαδρομής.

Σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ATS, περίπου 4.000 άνθρωποι υποδέχτηκαν τις ακτιβίστριες σήμερα, μπροστά στην έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ