Εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή μετάβαση. Θέλουμε τελικά τις ΑΠΕ; Είναι η μόνη λύση;»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σας προσκαλεί την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στην 4η ομιλία του νέου κύκλου δράσεων «Προστασία της Φύσης LAB» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή», με θέμα «Ενεργειακή μετάβαση. Θέλουμε τελικά τις ΑΠΕ; Είναι η μόνη λύση;»

Ο Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος για θέματα κλίματος και ενέργειας της Greenpeace Greece θα μιλήσει για το ρόλο της ενεργειακής μετάβασης στην αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και για ενδεχόμενους περιβαλλοντικούς κινδύνους που μπορεί να συνδέονται με αυτές, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους για τον μετριασμό των ρύπων.

Θα ακολουθήσει σχολιασμός από τον την Διευθύντρια της Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Κωνσταντίνα Ντεμίρη.


Κωστής Γριμάνης

Ο Κωστής Γριμάνης (Βιολόγος με εξειδίκευση σε θέματα διαχείρισης και προστασίας φυσικού περιβάλλοντος. Τον Απρίλιο του 2019 ανέλαβε την εκστρατεία για την Κλιματική Δικαιοσύνη του ελληνικού γραφείου της Greenpeace), θα μιλήσει για το ρόλο της ενεργειακής μετάβασης στην αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και για ενδεχόμενους περιβαλλοντικούς κινδύνους που μπορεί να συνδέονται με αυτές, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους για τον μετριασμό των ρύπων.

Όπως επισημαίνει: «Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και απώλειας της βιοποικιλότητας δεν είναι μαραθώνιος αλλά πολλαπλά sprints τα οποία πρέπει να κάνουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο και λιγότερους τραυματισμούς για εμάς το κλίμα και το φυσικό περιβάλλον. Η απανθρακοποίηση της ενέργειας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε και οι ΑΠΕ αποτελούν σίγουρα κομμάτι της λύσης αλλά όχι το μόνο».

Κωνσταντίνα Ντεμίρη

Η Κωνσταντίνα Ντεμίρη (Περιβαλλοντολόγος με εξειδίκευση στη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών. Το Δεκέμβριο του 2022 ανέλαβε ως διευθύντρια της Ορνιθολογικής, ενώ είχε διατελέσει υπεύθυνη πολιτικής της οργάνωσης από το 2014 έως το 2022) συμπληρώνει: «Χρειαζόμαστε υγιή και ανθεκτικά φυσικά οικοσυστήματα πλούσια σε βιοποικιλότητα για να αντιμετωπίσουμε τις σαρωτικές επιπτώσεις τις κλιματικής κρίσης. Στη χώρα μας ωστόσο προωθείται η ανάπτυξη ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας σε προστατευόμενες περιοχές εις βάρος της ελληνικής φύσης. Πρέπει άμεσα ν’ αλλάξουμε ρότα. Υιοθέτηση χωρίς άλλες καθυστερήσεις νέου ορθού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ με σεβασμό και προτεραιότητα στη βιοποικιλότητα.»


Δηλώστε συμμετοχή: eepf_labm

Οι ομιλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ, με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Για τον κύκλο των 4 ομιλιών, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για επαγγελματική ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ