5 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ ένας κτηνίατρος ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων

Τα κατοικίδια ζώα είναι μέλη της οικογένειας μας και η φροντίδα τους θα πρέπει να είναι σημαντική. Η ευζωία τους είναι μέλημα των κηδεμόνων ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σφάλματα που μπορούν ν᾽αποφεύγονται ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής τους. 

Ο κτηνίατρος Μπρετ Λεβίνσκι, διευθυντής της κλινικής VERG Brooklyn, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή TODAY στις 21 Απριλίου για να μοιραστεί πέντε πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων, γνωρίζοντας αυτά που ξέρει ήδη ως κτηνίατρος. 

Οι συμβουλές του είναι σημαντικές και αξίζει να τις ακολουθήσουν οι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς. 


Ποτέ μην δίνετε φάρμακα χωρίς συνταγή και χωρίς να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο

Ο Λεβίνσκι συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε ποτέ φάρμακα χωρίς να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο, καθώς ορισμένα μπορεί να είναι τοξικά για τους σκύλους και τις γάτες.

Μην χρησιμοποιείτε πτυσσόμενα λουριά

Αν και πολύ δημοφιλή, τα πτυσσόμενα λουριά μπορεί να είναι επικίνδυνα όταν χρησιμοποιούνται σε έντονη κυκλοφορία, κοντά σε άλλα σκυλιά ή στην κτηνιατρική κλινική, επειδή μπορεί να κάνουν πιο δύσκολο να κρατήσετε τον σκύλο σας υπό έλεγχο. Σε αυτό το σημείο, ο Λεβίνσκι λέει να μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας από το λουρί όταν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις. 

Ποτέ μην ταΐζετε ένα κατοικίδιο ζώο με ανθρώπινη τροφή χωρίς να γνωρίζετε τους κινδύνους 

Μπορεί να παρακαλάει για αποφάγια από το τραπέζι, όμως μην τα ταΐζετε στη γάτα ή το σκύλο σας, καθώς υπάρχουν επιπτώσεις για την υγεία, λέει ο Λεβίνσκι. Ορισμένες ανθρώπινες τροφές μπορεί να είναι ασφαλείς για το κατοικίδιό σας, άλλες ωστόσο όπως η σοκολάτα, τα κρεμμύδια, τα σταφύλια, οι σταφίδες και τα αβοκάντο είναι τοξικές για τους σκύλους.

Όσον αφορά τις γάτες, πολλοί ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι μπορούν να καταναλώσουν γάλα, αλλά αρκετές έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Έτσι, αν θέλετε να δώσετε γάλα, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα είδος που είναι ειδικά φτιαγμένο για αιλουροειδή.

Μην αγνοείτε ποτέ την οδοντική υγεία του σκύλου σας

Πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας, λέει ο Λεβίνσκι. Ξεκινήστε να το συνηθίζετε όταν είναι κουτάβι και βάλτε το σε μια καθημερινή ρουτίνα για να κρατήσετε την οδοντική πέτρα και την ουλίτιδα μακριά. Μπορείτε να βρείτε οδοντόβουρτσες που φοριούνται στο δάχτυλό σας ή πιο παραδοσιακές στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων.

Μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας στο αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη

Ποτέ μην αφήνετε το σκύλο σας στο αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη, λέει ο Λεβίνσκι, ακόμη και αν πρόκειται μόνο για λίγα λεπτά. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα κατοικίδια όπως και για τους ανθρώπους.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ