Ιταλία: Ακτιβιστές μαύρισαν με άνθρακα το νερό τής κρήνης Ντι Τρέβι στη Ρώμη

Μέλη τής ομάδας Ultima Generazione για τα ορυκτά καύσιμα σκαρφάλωσαν στην κρήνη και έχυσαν αραιωμένο κάρβουνο στο νερό.

Επτά ακτιβιστές που διαμαρτύρονται κατά της κλιματικής αλλαγής σκαρφάλωσαν στο σιντριβάνι Ντι Τρέβι στη Ρώμη και έριξαν αραιωμένο άνθρακα στο νερό για να το μαυρίσουν. Οι διαδηλωτές από την ομάδα Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά) κρατούσαν πανό που έγραφαν «Δεν θα πληρώσουμε για τα ορυκτά (καύσιμα)» και φώναζαν «Η χώρα μας πεθαίνει».

Ένστολοι αστυνομικοί μπήκαν στο νερό για να απομακρύνουν τους ακτιβιστές, ενώ πολλοί τουρίστες βιντεοσκοπούσαν τα όσα εκτυλίσσονταν και μερικοί από τους θεατές φώναζαν προσβολές στους διαδηλωτές, όπως διακρίνεται και στα σχετικό βίντεο.



Σε ανακοίνωσή της, η Ultima Generazione ζήτησε να σταματήσουν οι δημόσιες επιδοτήσεις για τα ορυκτά καύσιμα και συνέδεσε τις διαμαρτυρίες με τις φονικές πλημμύρες στη βόρεια ιταλική περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια τις τελευταίες ημέρες. Η ομάδα δήλωσε ότι ένα στα τέσσερα σπίτια στην Ιταλία κινδυνεύει από πλημμύρες.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, καταδίκασε τη διαμαρτυρία, την πιο πρόσφατη από μια σειρά ενεργειών με στόχο έργα τέχνης στην Ιταλία. «Αρκετά με αυτές τις παράλογες επιθέσεις στην καλλιτεχνική μας κληρονομιά», έγραψε στο Twitter.


Παραδοσιακά, οι επισκέπτες πετούν κέρματα στο διάσημο σιντριβάνι του 18ου αιώνα ώστε να εξασφαλίσουν ότι μια μέρα θα επιστρέψουν στη Ρώμη.


Με πληροφορίες από Guardian

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ