Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζεφ Μπέζος: Συνεισφέρουν στη δημιουργία ταμείου 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία του Αμαζονίου

Το «Protecting Our Planet (POP) Challenge» ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την κυβέρνηση της Βραζιλίας για να επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια, στοχεύοντας στην υποστήριξη της επέκτασης και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και των αυτόχθονων περιοχών της Βραζιλίας.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα εξασφαλίσει ότι η Βραζιλία έχει αρκετή βοήθεια προκειμένου να επιτύχει μηδενική αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο και να επιταχύνει τη μετάβαση τής νοτιοανατολικής χώρας σε μια βιώσιμη και πράσινη οικονομία.

Ο νέος συνασπισμός συνεργάζεται στενά με τα υπουργεία Περιβάλλοντος της Βραζιλίας και Ιθαγενών Λαών του Αμαζονίου, καθώς και με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς «Re:wild» του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και «Bezos Earth Fund» του Τζεφ Μπέζος. «Εμπνεόμαστε από τους φιλόδοξους στόχους της Βραζιλίας για την προστασία του Αμαζονίου, ενός από τα πιο σημαντικά μέρη για την άγρια ζωή στον πλανήτη, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες μέσω του Protecting Our Planet Challenge», δήλωσε ο Ντι Κάπριο.



Η δέσμευση αποσκοπεί στην εξασφάλιση μηδενικής αποψίλωσης των τροπικών δασών στον Αμαζόνιο, τη διαφύλαξη 145 εκατομμυρίων στρεμμάτων ακαθόριστων δημόσιων εκτάσεων του Αμαζονίου, την ενίσχυση της διαχείρισης των υφιστάμενων προστατευόμενων περιοχών και των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών, καθώς και την καταπολέμηση τόσο της αποψίλωσης των δασών σε προστατευόμενες περιοχές των ιθαγενών, όσο και της κοπής δασών για τη δημιουργία βοσκοτόπων.

Απώτερος στόχος του «Protecting Our Planet Challenge» είναι συμβάλλει στην προστασία τουλάχιστον του 30% της φύσης, ξηράς και θάλασσας, μέχρι το 2030, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης.Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι προστατευόμενες περιοχές συνιστούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να προστατευθεί η φύση, οι ευάλωτοι ανθρώπινοι πληθυσμοί και το κλίμα, εφόσον διαχειρίζονται σωστά και σέβονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των αυτοχθόνων πληθυσμών και των τοπικών κοινοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το «Protecting Our Planet Challenge» αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δέσμευση ιδιωτικής χρηματοδότησης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.


Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ