Billie Eilish και Lenny Kravitz «έντυσαν» με τους ήχους τους τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού

Τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων η Billie Eilish και ο Lenny Kravitz, μαζί με πολιτικούς και ακτιβιστές ανέβηκαν στη σκηνή στη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού.

Την Πέμπτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι για να διαπραγματευτούν ένα νέο παγκόσμιο σύμφωνο χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του χρέους και της κλιματικής κρίσης.

Η συναυλία με τίτλο «Power Our Planet: Live in Paris» διοργανώθηκε από τη μη κερδοσκοπική ομάδα Global Citizen και περιελάμβανε μουσικές παραστάσεις και ομιλίες από ακτιβιστές και ηγέτες για το κλίμα από τη Βραζιλία, την Κένυα, τα Μπαρμπάντος και την Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς κι από διάσημα πρόσωπα, όπως τη βραβευμένη με Όσκαρ Michelle Yeoh.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε εν μέσω της συγκέντρωσης περίπου 40 ηγετών κρατών, οι οποίοι επιδιώκουν να δώσουν ώθηση σε μια νέα παγκόσμια οικονομική ατζέντα.



«Θέλω όλοι μας να γίνουμε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος»

«Είναι μια τόσο επείγουσα στιγμή αυτή στην οποία βρισκόμαστε… Πρέπει πραγματικά να αλλάξουμε ολόκληρο το σύστημά μας, ώστε οι άνθρωποι που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική κρίση να λάβουν ό,τι χρειάζονται για να την καταπολεμήσουν», δήλωσε η Eilish από τη σκηνή στο πάρκο Champ de Mars του Παρισιού, που απλώνεται γύρω από τον Πύργο του Άιφελ.

«Θέλω όλοι μας να γίνουμε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος», είπε ο Lenny Kravitz κατά τη διάρκεια του σετ του.



Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης των κρατών με χαμηλό εισόδημα, μέσω της ελάφρυνσης των χρεών τους, την μεταρρύθμιση των μεταπολεμικών χρηματοπιστωτικών συστημάτων και την αποδέσμευση κεφαλαίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Νωρίτερα την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι θα διευκολύνει τη χρηματοδότηση των χωρών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε από την πλευρά του ότι ο στόχος του να διαθέσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια στα ευάλωτα κράτη επετεύχθη.



 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ