Ινδία: Αιχμαλωτίστηκε ο ελέφαντας που ευθύνεται για τον θάνατο έξι ανθρώπων

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 2017, η Ινδία έχει σχεδόν 30.000 άγριους ελέφαντες – περίπου το 60% της Ασιατικής ηπείρου.

Υπό αιχμαλωσία ο «κυνηγός ρυζιού»

Ένας άγριος ελέφαντας που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων αναισθητοποιήθηκε και μετεγκαταστάθηκε από τις αρχές της Ινδίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων. Πρόκειται για αρσενικό ελέφαντα, στον οποίο έχει δοθεί η ονομασία Arikomban (κυνηγός ρυζιού), λόγω του ότι ήταν διαβόητος για τις επιδρομές του σε καταστήματα για ρύζι και δημητριακά στο νότιο κρατίδιο της Κεράλα.

Ειδικότερα, το Σάββατο 29 Απριλίου μια ομάδα 150 δασικών υπαλλήλων ακινητοποίησε τον ελέφαντα μετά από πέντε βολές με ηρεμιστικό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Indian Press και το BBC. Στη συνέχεια τού τοποθετήθηκε κολάρο GPS και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής. Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που οι υπάλληλοι επιδίωξαν να αιχμαλωτίσουν τον συγκεκριμένο ελέφαντα, καθώς είχε χτυπηθεί με βολές ηρεμιστικού και το 2017, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει. Πιστεύεται ότι η ηλικία του Arikomban είναι περίπου 30 ετών.



Τι υποστηρίζουν οι περιβαλλοντολόγοι

Την ταχεία επέκταση των ανθρώπινων οικισμών γύρω από τα δάση και τους βασικούς διαδρόμους άγριας ζωής κατηγορούν οι περιβαλλοντολόγοι για την αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων σε μέρη της Ινδίας, κάτι που άλλωστε -όπως είχε πληροφορήσει το pet-in.gr– είχε υποστηρίξει και πριν από λίγους μήνες επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Nature Climate Change, το οποίο ωστόσο δεν αφορούσε μόνο περιοχές της Ινδίας. Πάντως, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2017, η Ινδία έχει σχεδόν 30.000 άγριους ελέφαντες – περίπου το 60% της Ασιατικής ηπείρου.

Οι συγκρούσεις εγείρουν αυξανόμενες ανησυχίες, γεγονός που κρίνεται απολύτως λογικό δεδομένου ότι οδηγούν σε θανάτους τόσο ανθρώπων όσο και ζώων. Ως κύριες αιτίες των συγκρούσεων έχουν αναφερθεί από τους επιστήμονες οι θερμοκρασιακές μεταβολές, καθώς και οι αλλαγές στις βροχοπτώσεις, που αποτελούν και τα δύο απόρροια της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ