Ισπανία: Κατακλυσμιαίες βροχές έπονται της έντονης ξηρασίας – Συγκλονιστικές εικόνες

Κατακλυσμιαίες βροχές έπειτα από μακρά περίοδο ξηρασίας μετέτρεψαν τους ισπανικούς δρόμους σε ποτάμια, παρασύροντας αυτοκίνητα σε πόλεις τής Ισπανίας που βρίσκονται κοντά στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι βροχοπτώσεις που έλαβαν χώρα από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο ήταν κατά 27% χαμηλότερες τού μέσου όρου τής συγκεκριμένης περιόδου.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τόσο την κεντρική Ισπανία, όσο και την περιφέρεια τής Μαδρίτης. Στις αρχές της εβδομάδας, οι ισπανικές αρχές έλαβαν την απόφαση να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που άφησαν στο πέρασμά τους πλημμυρισμένα υπόγεια και βυθισμένα αυτοκίνητα.

Μολονότι οι βροχές προκάλεσαν χάος και οικονομική ζημιά, ήταν καλοδεχούμενες στην Ισπανία, αφού η χώρα πέρασε την ξηρότερη άνοιξη στα χρονικά, βάσει των καταγεγραμμένων στοιχείων, η καταγραφή των οποίων ξεκίνησε από το 1961, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία AEMET.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι βροχοπτώσεις κατά την περίοδο ανάμεσα στον Οκτώβριο και το Μάιο ήταν κατά 27% χαμηλότερες τού μέσου όρου τής περιόδου, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, όπως προειδοποιεί η AEMET.

Στα μέσα Μαΐου, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ιταλία, ενώ 23.000 έμειναν άστεγοι από τις βροχές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, προκαλώντας ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.


Συγκλονιστικές εικόνες

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που φαίνονται στο ακόλουθο tweet, όπου διακρίνεται ένα αυτοκίνητο την ώρα που επιχειρεί να περάσει μέσα από ορμητικό χείμαρρο, με αποτέλεσμα τελικά να παρασυρθεί από την ορμή τής υδάτινης μάζας.

Το αυτοκίνητο εισέρχεται στον χείμαρρο από ένα στενό και ο οδηγός του καταβάλλει προσπάθεια να τον διασχίσει κάθετα.

Η ορμή των νερών είναι εμφανώς τεράστια. Ο οδηγός προσπαθεί να ξεφύγει από τα νερά, αλλά αποτυγχάνει και ο χείμαρρος παρασύρει τελικά το όχημα. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με το τι απέγινε ο οδηγός και ποια είναι η κατάσταση τής υγείας του.



Περαστικός έσωσε γυναίκα και το μωρό της

Σε ένα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε από τις κατακλυσμιαίες βροχές στην Ισπανία, διακρίνεται μια γυναίκα που έχει το παιδί της σε καρότσι να κάνει το λάθος να προσπαθήσει να διασχίσει έναν χείμαρρο.

Πρόκειται για πραγματικά συγκλονιστικές εικόνες. Τα νερά αρχίζουν να παρασύρουν την γυναίκα και το καρότσι με το παιδί της. Ευτυχώς, ένας περαστικός που βρισκόταν στο σημείο, είδε την σοκαριστική σκηνή και έτρεξε να πάρει το παιδί από το καρότσι, ενώ και η γυναίκα κατόρθωσε τελικά να απεγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ